Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ Duminică, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

5 Noiembrie 2015
Vizualizari: 1101
Comentează add

Liderii PSD, PNL, UDMR şi ai Grupului minorităţilor sunt aşteptaţi azi la consultări cu preşedintele Iohannis, în vreme ce reprezentanţii UNPR şi ALDE sunt programaţi vineri.

Liderii partidelor parlamentare, aşteptaţi de astăzi la Cotroceni

oana-bala

Preşedintele Klaus Iohannis. Foto: presidency.ro.

Liderii PSD şi cei ai PNL, UDMR şi ai Grupului minorităţilor naţionale sunt aşteptaţi astăzi, începând cu ora 15, la Palatul Cotroceni, la consultări cu preşedintele Klaus Iohannis, în vederea desemnării unui candidat pentru funcţia de prim-ministru.

Vineri, discuţiile vor continua cu reprezentanţii UNPR şi cei ai Alianţei Liberalilor şi Democraţilor.

Şeful statului a criticat întârzierea cu care premierul Victor Ponta şi-a depus mandatul.

Preşedintele consideră că demisia guvernului a venit foarte târziu, în condiţiile în care demonstranţii din Bucureşti şi din alte oraşe din ţară au arătat clar că îşi doresc schimbarea.

Şeful statului va începe consultările cu partidele politice parlamentare, în vederea desemnării unui candidat pentru funcţia de prim-ministru.

"Vreau, încă în cursul acestei săptămâni, să finalizez prima rundă de consultări politice pentru a avea o imagine despre cum văd partidele soluţionarea acestei situaţii. Vom avea un guvern interimar. Vom avea o soluţie pe care o voi comunica atunci, când ea se cristalizează", a spus Klaus Iohannis.

Preşedintele a mai spus că demonstranţii au făcut propuneri care trebuie luate în seamă de politicieni, fie că este vorba despre clădirile din Bucureşti suspuse riscului seismic sau despre îmbunătăţirea situaţiei din spitale.

El consideră că următorul guvern trebuie să vină cu soluţii şi să nu repete greşelile din trecut. 


Etichete preşedintele Klaus Iohannisconsultări cu liderii partidelor parlamentaredemisia premierului Victor PontaPSDPNLUNPRALDEUDMRminorităţiformarea unui nou guvern

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live