Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LA DISPOZIŢIA DVS. Marţi, 07 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Popușoi, Radio Chișinău

2 Iulie 2018
Vizualizari: 624
Comentează add

Reprezentanţii opoziţiei din Republica Moldova le vor prezenta parlamentarilor europeni rezoluţia aprobată duminică de protestatarii care au manifestat împotriva guvernării.

Liderii opoziţiei din Republica Moldova pleacă la Strasbourg

cristina-popusoi-radio-chisinau

   Protest în centrul Chişinăului după invalidarea alegerilor, iunie 2018. Arhivă Foto: radiochisinau.ro.

Liderii opoziţiei din Republica Moldova, nemulţumiţi de anularea alegerilor pentru primăria Chişinăului, vor să prezinte această problemă în Parlamentul European.

Ei pleacă la Strasbourg, unde se reunesc deputaţii europeni în sesiune plenară. Peste 10.000 de persoane au ieşit duminică în stradă cerând validarea mandatului lui Andrei Năstase la conducerea primăriei. 

Reprezentanţii opoziţiei pro europene din Republica Moldova, constituită din trei formaţiuni politice de dreapta, pleacă la Strasbourg pentru a le prezenta parlamentarilor europeni rezoluţia aprobată duminică, în care protestatarii au manifestat împotriva guvernării şi au cerut validarea mandatului primarului ales al Chişinăului, Andrei Năstase.

Liderul Platformei 'Demnitate şi Adevăr', preşedinta Partidului 'Acţiune şi Solidaritate', Maia Sandu, a declarat că prin protestul de duminică a fost transmis un mesaj foarte puternic partenerilor externi că Republica Moldova vrea democraţie.

Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Viorel Ciubotaru, a declarat pentru Radio Chişinău că în cadrul acestei vizite este preconizată o întrevedere cu preşedintele PPE, Joseph Dole.

Liderii opoziţiei de la Chişinău ar putea să participe şi la dezbaterile de joi din Parlamentul European, unde se vor discuta cazuri de încălcare a drepturilor omului, a democraţiei şi a statului de drept în Republica Moldova şi în alte câteva ţări.

Amintim că anularea alegerilor locale din Chişinău a fost criticată de oficiali de la Bruxelles, inclusiv de şefa diplomaţiei europene Federica Mogherini şi de comisarul european pentru politica de vecinătate şi negocieri de extindere, Johannes Hahn, precum şi de către Departamentul de Stat al SUA.


Etichete Andrei NăstaseStrasbourgViorel Ciubotaru,Maia SanduJoseph DoleFederica MogheriniJohannes HahnalegerielectoralRepublica Moldova

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live