Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Duminică, 07 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

28 Octombrie 2015
Vizualizari: 951
Comentează add

cei doi lideri ai minerilor din Valea Jiului care se aflau în greva foamei de ieri vor pleca mâine dimineață la București, pentru a se întâlni cu ministrul energiei, Andrei Gerea.

Liderii minerilor din Valea Jiului au ieşit din greva foamei

ilie-pintea

Liderul minerilor de la mina Lonea Vasile Păduraru a intrat în greva foamei, octombrie 2015. Foto: Ilie Pintea.

Cu puțin timp în urmă, cei doi lideri ai minerilor din Valea Jiului care se aflau în greva foamei de ieri au suspendat protestul, și vor pleca mâine dimineață la București, pentru a se întâlni cu ministrul energiei, Andrei Gerea.

Vasile Păduraru și Ioan Ciobotaru au programată la ora 14 o întrevedere cu Andrei Gerea, de la care speră să obțină un termen clar de funcționare a mineritului, precum și soluții concrete de redresare a Complexului Energetic Hunedoara.

De asemenea, directorul general al Complexului, Emil Floruț, va avea o întrevedere cu premierul Victor Ponta mâine la prânz, pentru că e nevoie de intervenția fermă a Guvernului în funcționarea societății.

Minerii nu sunt de acord cu închiderea accelerată a celor patru mine viabile până în 2018, lucru care ar duce la pierderea a peste 6.000 de locuri de muncă doar la Complexul Energetic Hunedoara.

De la înființarea acestuia, cu trei ani în urmă, structura care înglobează minele viabile și cele două termocentrale din județ a acumulat datorii de peste 950 de milioane de lei și nu mai poate asigura nici măcar materialele de strictă necesitate în subteran.  


Etichete mineriValea JiuluiComplexului Energetic Hunedoaragreva foameiVasile Păduraru și Ioan Ciobotaruprotestministrul energiei Andrei Gerea

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live