Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Luni, 27 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

10 Aprilie 2019
Vizualizari: 516
Comentează add

Noua amânare este cerută de premierul britanic Theresa May, însă există puncte de vedere diferite cu privire la durata acesteia.

Liderii europeni urmează să decidă dacă acceptă o nouă amânare a Brexitului

florin-lepadatu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (10 aprilie, ora 8:00)

Liderii europeni vor decide astăzi dacă acceptă o nouă amânare a Brexitului, care ar trebui să aibă loc peste doar două zile. Noua amânare este cerută de premierul britanic Theresa May, însă există puncte de vedere diferite cu privire la durata acesteia - în timp ce Londra îşi doreşte câteva săptămâni, la Bruxelles se vorbeşte despre luni de zile, ceea ce ar însemna, printre altele, că Marea Britanie va trebui să organizeze alegeri pentru Parlamentul European.

România este reprezentată la summit de preşedintele Klaus Iohannis, după cum transmite trimisul nostru, Oana Bâlă.

Reporter: Potrivit unor surse europene citate de BBC, preşedintele Donald Tusk ar vrea să propună Marii Britanii o extindere flexibilă de 12 luni a datei pentru Brexit, astfel încât să nu mai fie nevoie de întruniri ale liderilor europeni la fiecare câteva săptămâni pentru a mai oferi o amânare pe termen scurt, însă această propunere are nevoie de acordul şefilor de stat şi de guvern din ţările membre ale UE.

Preşeidntele Klaus Iohannis, care va participa la reuniuena extraordinară de la Bruxelles, era încrezător după ultimul summit al Consiliului din luna martie că cetăţenii români vor avea drepturile foarte bine asigurate în orice situaţie.


Etichete brexitue

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live