Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICA NOASTRA Vineri, 22 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Luminiţa Apostol

16 Noiembrie 2020
Vizualizari: 126
Comentează add

Liderii europeni o felicită pe Maia Sandu, dată câștigătoare la alegerile prezidențiale desfășurate în Republica Moldova.

Liderii europeni o felicită pe Maia Sandu

luminita-apostol

Foto: Arhivă.

Liderii europeni o felicită pe Maia Sandu, dată câștigătoare la alegerile prezidențiale desfășurate ieri, în Republica Moldova, de numărătoarea finală a voturilor.

Ea a obținut mai bine de 57% din voturi față de puțin peste 42% acordate contracandidatului prorus Igor Dodon.


Prima reacție la alegerea ei a venit de la președintele Klaus Iohannis, care consideră că rezultatul obținut de Maia Sandu reprezintă o victorie a democrației, marcând un pas decisiv în direcția parcursului european ireversibil al Republicii Moldova, pe care România l-a susținut permanent și îl va susține și în continuare fără rezerve.

Președintele Consiliului European, Charles Michel, spune că Maia Sandu a ales clar un drum care prioritizează justiția, lupta reală împotriva corupției și o societate mai dreaptă și dă asigurări că Uniunea Europeană este pregătită să intensifice parteneriatul cu Chișinăul.

Și președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a felicitat-o astăzi pe Maia Sandu, a cărei victorie o consideră un apel clar pentru combaterea corupției și restabilirea respectării statului de drept, care prezintă - spune Ursula von der Leyen - calea spre un viitor prosper. Uniunea Europeană este pregătită să sprijine Moldova - dă asigurări președinta Comisiei Europene, așa cum o făcuse și președintele Consiliului European.


Etichete comisia europeanamaia sandulideriuerepublica moldova(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live