Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA RADIO (continuare) Vineri, 07 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Gavrilă

9 Mai 2019
Vizualizari: 816
Comentează add

Summitul informal al liderilor de stat şi de guvern din Uniune transformă astăzi Sibiul în capitala Europei.

Liderii europeni discută, la Sibiu, despre viitoarea agendă strategică a UE

carmen-gavrila

Sibiu. Foto: facebook.com/ro2019eu/

Summitul informal al liderilor de stat şi de guvern din Uniune transformă astăzi Sibiul în capitala Europei.

Liderii europeni vor discuta despre viitoarea agendă strategică a Uniunii pentru perioada 2019-2024. Pe agenda reuniunii se află şi adoptarea aşa-numitei "Declaraţii de la Sibiu", care ar urma să transmită un mesaj de unitate şi de încredere în acţiunile europene. Carmen Gavrilă este din nou în direct cu detalii despre programul summitului.

Bună dimineaţa.  eporter: Bună dimineaţa. Turiştii şi sibienii vor putea veni astăzi în Piaţa Mare din Sibiu, pe un culoar special, ca să vadă sosirea liderilor europeni, evident, după ce vor fi verificaţi în filtrele de securitate amplasate în zonă.

Liderii de state şi de guvern ne vor începe lucrul în cadrul Sumitului informal la ora 12:30, cu deja tradiţionalul schimb de opinii cu preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, urmat de o fotografie de familie în Piaţa Mare, iar apoi vor discuta despre viitorul şi rolul Uniunii în lume, la Palatul Brukenthal, în timpul unui prânz de lucru.

După aceea, liderii se vor întoarce la Primăria Sibiului, unde vor analiza provocările interne cu care se confruntă Uniunea.

Tot după prânz, este aşteptată Declaraţia Summitului, iar spre seară va avea loc o conferinţă de presă comună a preşedintelui Klaus Iohannis, şefului Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker şi a preşedintelui Consiliului European, Donald Tusk.

Din semnalele date până acum, este de aşteptat ca la finalul Summitului, cuvântul cheie să fie 'unitate' şi să fie lămurite, în mare, poziţiile tuturor în ce priveşte principiile de bază ale agendei strategice a Uniunii, până în 2024, agendă care, dacă nu apar blocaje, ar urma să fie adoptată la Consiliul European, din iunie.


Etichete presedintia romaniei la consiliul uesibiusummitjean claude juncker

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live