Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICA ŞI RADIO - continuare Duminică, 25 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

9 Mai 2019
Vizualizari: 339
Comentează add

La Muzeul Brukenthal sunt în desfăşurare lucrările summitului informal al liderilor Uniunii Europene.

Liderii Europei, baie de mulțime la Sibiu

radiojurnal

Foto: presidency.ro.

La această oră, la Muzeul Brukenthal din Sibiu, sunt în desfăşurare lucrările summitului informal al liderilor Uniunii Europene.

Şefi de stat şi de guvern din ţările membre, mai puţin prim-ministrul britanic Theresa May, au fost întâmpinaţi de preşedintele Klaus Iohannis şi primiţi cu steaguri şi urale de oamenii adunaţi în Piaţa Mare din Sibiu.

După ce au făcut fotografia de grup pe un podium acoperit cu un uriaş covor asemănător steagului Uniunii Europene, liderii de la Bruxelles şi şefii statelor din blocul comunitar s-au îndreptat către mulţimea care scanda "Europa!".

Pentru summitul de la Sibiu, s-au luat măsuri speciale de securitate ale spaţiului aerian, fiind folosite aeronave ale Ministerelor Apărării şi de Interne, ale SRI, precum şi o dronă pentru monitorizarea din aer a zonei centrale unde se află liderii europeni.

Oraşul este ca o fortăreaţă în zona centrală, unde se află numeroşi poliţişti, jandarmi, dar şi alte forţe de ordine. Şi sistemul de monitorizare video este modern, cumpărat special pentru acest eveniment istoric.

VIDEO: Baie de mulţime a liderilor UE în Piaţa Mare din Sibiu.


Etichete presedintia romaniei la consiliul ueMuzeul Brukenthallucrările summitului informal al liderilor Uniunii Europenesummit sibiu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live