Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (CONTINUARE) Marţi, 30 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cerasela Rădulescu, Bruxelles

21 Octombrie 2015
Vizualizari: 1033
Comentează add

Şefii de stat şi de guvern din sud-estul Uniunii Europene se vor reuni duminică la Bruxelles, pentru a discuta despre aşa-numita rută balcanică a imigraţiei.

Liderii din sud-estul UE participă la un summit cu tema migraţiei

cerasela-radulescu-bruxelles

Foto: ec.europa.eu.

Şefii de stat şi de guvern din sud-estul Uniunii Europene se vor reuni duminică la Bruxelles, pentru a discuta despre aşa-numita rută balcanică a imigraţiei.

Convocarea a fost făcută de preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

La întâlnire au fost invitaţi lideri din Austria, Germania, Bulgaria, România, Croaţia, Grecia, Ungaria şi Slovenia, dar şi din Serbia şi Macedonia, aflate în afara Uniunii Europene.

Obiectivul reuniunii este stabilirea unei strategii comune, care trebuie să fie aplicată de urgenţă, ţinând cont de situaţia unora din ţările aflate pe traseul migraţionist.

Vor participa şi reprezentanţi ai Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi, ai agenţiilor europene în materie de azil şi migraţie, dar şi ai agenţiei Frontex, care administreaza graniţele externe ale Uniunii Europene.

Potrivit ONU, din cei 643.000 de migranţi care au intrat în Uniune în acest an, peste 500.000 au folosit ruta balcanică.


Etichete summit de urgențăşefi de stat şi de guvern din sud-estul UEAustriaGermaniaBulgariaRomâniaCroaţiaGreciaUngariaSloveniastate din BalcaniSerbiaMacedoniaONU pentru Refugiaţi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live