Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Sâmbătă, 04 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Solomon

26 Mai 2010
Vizualizari: 986
Comentează add

Liderii coaliţiei s-au reunit la Palatul Victoria, pentru a discuta despre scrisoarea de intenţie convenită cu Fondul Monetar Internaţional înainte ca documentul să fie aprobat în şedinţa de miercuri a Guvernului.

Liderii coaliţiei discută scrisoarea către FMI

sorin-solomon

Premierul Emil Boc. Foto: Mediafax

Liderii coaliţiei s-au reunit la sediul guvernului, pentru a discuta despre scrisoarea de intenţie convenită cu Fondul Monetar Internaţional înainte ca documentul să fie aprobat în şedinţa de miercuri a guvernului.

La reuniune participă mai mulţi miniştri.

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că executivul urmează să îşi asume joi răspunderea pentru proiectul de lege conţinând măsurile anticriză, după ce miercuri acestea vor fi stabilite şi trecute în scrisoarea de intenţie către FMI.

Premierul Emil Boc a declarat, tot marţi, că trebuie aprobată în guvern scrisoarea de intenţie către FMI, după care urmează asumarea răspunderii pe un proiect de lege, însă nu a precizat o dată la care ar urma să se prezinte în faţa parlamentului.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat după discuţiile cu grupurile parlamentare ale puterii, că va insista ca scrisoarea de intenţie către Fondul Monetar Internaţional să fie redactată în termenii negociaţi.

Traian Băsescu a afirmat că, plecând de responsabilitatea pe care o are, de a face şi "lucruri pe care nu le-ar dori", dar care "trebuie făcute", va insista ca scrisoarea de intenţie către FMI să fie redactată în termenii conveniţi cu Fondul.

Preşedintele a afirmat că dacă nu s-ar lua acum măsurile de reducere a cheltuielilor cu salariile bugetare şi plăţile sociale, la terminarea acordului cu Fondul, în martie 2011, guvernul ar fi trebuit să angajeze un nou împrumut pe doi ani, estimat la 27-30 miliarde euro.


Etichete GuvernEmil BocTraian BăsescuFMI

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live