Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Probleme la zi (R) Joi, 30 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Stănuţă

23 Mai 2022
Vizualizari: 386
Comentează add

Între PSD și PNL există opinii diferite în ceea ce privește impozitarea progresivă a veniturilor.

Liderii coaliției de guvernare - Discuții despre modificarea Codului Fiscal

alina-stanuta

    FOTO: www.facebook.com/www.ANAF.ro

Liderii coaliției de guvernare se întâlnesc azi pentru a discuta cel mai probabil despre modificarea Codului Fiscal.

Între PSD și PNL există opinii diferite în ceea ce privește impozitarea progresivă a veniturilor. Ambele formațiuni sunt preocupate însă de creșterea gradului de colectare la buget. 

Tema impozitului progresiv, lansată de liderul PSD, Marcel Ciolacu, va fi cel mai probabil dezbătută în ședința coaliției din această după-amiază.

El spunea că este necesară o discuție în coaliția de guvernare PSD-PNL-UDMR pe tema cotei unice și a impozitării progresive.

Social-democrații exclud eliminarea facilităților fiscale acordate în prezent anumitor categorii profesionale, iar liderul PSD, Marcel Ciolacu, insistă pentru introducerea impozitării progresive şi susține că trebuie să existe un echilibru între taxarea muncii și cea a capitalului.

Marcel Ciolacu: În acest moment, clasa medie şi cei cu venituri foarte mici duc tot greul societății românești. Venim și echilibrăm totuși acest lucru sau nu. Nu poţi să ții tot deficitul României pe cei care muncesc.

Partener de coaliție, PNL nu dorește să renunțe la cota unică de impozitare. Fostul lider liberal, președintele Senatului, Florin Cîțu, spune că în PNL nu a fost nicio discuție privind cota unică sau cea progresivă de impozitare.

Florin Cîţu: Înainte de a discuta de creștere de taxe sau de modificarea Codului Fiscal, să colectăm tot ce putem cu acest Cod Fiscal, cu acest sistem. Avem în PNRR, de exemplu, un sistem care elimină din facilități, elimină din acele /.../ care permit banilor să nu ajungă la buget.

La ședința coaliției de guvernare, programată pentru ora 18:00, ar urma să se discute despre modificarea Codului Fiscal, dar și despre alte măsuri urgente pentru combaterea efectelor inflației.

 

Etichete codul fiscalcoalitia de guvernare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live