Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Luni, 16 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

7 Decembrie 2021
Vizualizari: 382
Comentează add

Liderii coaliției de guvernare continuă marţi discuțiile asupra bugetului pe anul viitor.

Liderii coaliției de guvernare continuă marţi discuțiile

florin-lepadatu

 Foto: facebook.com/cameradeputatilor

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  - Liderii coaliției de guvernare continuă marți discuțiile asupra bugetului pe anul viitor.

Este așteptată o analiză a ministrului de finanțe asupra impactului pe care l-ar avea unele măsuri pentru creșterea veniturilor la buget.

Sunt luate în calcul mai multe variante, inclusiv introducerea unei așa-numite taxe de solidaritate pentru marile companii.

Şi certificatul verde este în atenția coaliției, după cum relatează Cătălin Purcaru: ”Liderii PNL, PSD și UDMR au analizat ieri inclusiv o taxă de solidaritate de 1% pentru companiile care derulează o cifră de afaceri de peste 100 de milioane de euro anual, dar nu au luat o decizie. Președintele PSD, Marcel Ciolacu, spunea însă că s-a agreat reducerea Taxei pe Valoarea Adăugată pentru gigacalorie.


Marcel Ciolacu: O să venim cu reducere TVA-ului la gigacalorie toată perioada iernii, ianuarie, februarie, martie, astfel încât să fie cât mai suportabilă, să rămână 5%. Are un impact la facturile românilor semnificativ, plus că va reduce din alte zone fiscale.

Marcel Ciolacu a adăugat că cea mai bună soluție în cazul pensiilor speciale pentru aleșii locali, care ar urma să intre în vigoare de la 1 ianuarie, este prorogarea termenului cu un an de zile. De asemenea, certificatul verde este în atenția liderilor din arcul guvernamental. Președintele PSD preciza că există două variante: fie adoptarea proiectului aflat pentru dezbatere la Camera Deputaților, fie un nou proiect care ar urma să fie prezentat în două zile de către ministrul sănătății, Alexandru Rafila. ”


Etichete parlament

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live