Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LA DISPOZIŢIA DUMNEAVOASTRĂ. Ochiul interior Vineri, 19 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andrei Şerban

11 Aprilie 2022
Vizualizari: 429
Comentează add

Printre cele mai importante măsuri sunt creşterea salariului minim în agricultură, vouchere pentru cei cu venituri mici, dar şi subvenţii şi ajutoare pentru IMM-uri și agricultură.

Liderii coaliţiei au prezentat pachetul de măsuri economice şi sociale

andrei-serban

Liderii coaliției de guvernare. Foto: Agerpres

Pachetul de măsuri economice şi sociale, prezentat în această seară de liderii coaliţiei guvernamentale urmăreşte trei obiective principale: susţinerea economiei, coeziunea socială şi solidaritatea între generaţii.

Printre cele mai importante măsuri se numără: creşterea salariului minim în agricultură la 3.000 de lei brut, vouchere pentru persoanele cu venituri mici, dar şi subvenţii şi ajutoare pentru IMM-uri şi fermieri. 

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a precizat că pachetul intitulat "Sprijin pentru România" are un buget de 17,3 miliarde de lei, ceea ce înseamnă dublu faţă de pachetul din perioada pandemiei.
 
Aceşti bani nu vor afecta sumele care sunt locate investiţiilor - a spus Marcel Ciolacu, iar o parte mare din buget va veni din fonduri europene.
 
Liderul PNL, premierul Nicolae Ciucă, a precizat că persoanele cu venituri reduse vor primi din două în două luni vouchere de 50 de euro, până la finalul anului.
 
Elevii care au burse sociale vor primi 30 de euro în lunile de şcoală.
 
Şi pensionarii cu pensii sub 1.500 de lei vor primi vouchere de 50 de euro, la fel, din două în două luni.
 
Tichetele de masă se majorează, de la 20 la 30 de lei.
 
La rândul său, liderul UDMR, Kelemen Hunor, a spus că România are nevoie de un stat puternic pentru a interveni ori de câte ori este nevoie deoarece criza economică va continua şi în lunile următoare şi pentru a proteja populaţia de efectele negative ale invaziei ruse în Ucraina.
 

Etichete pachet de măsuri economice şi socialecoalitia guvernamentala

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live