Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: EXCELENTA LA EA ACASĂ Marţi, 07 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Stănuţă

21 Aprilie 2021
Vizualizari: 773
Comentează add

Liderii coaliției PNL, USR PLUS, UDMR au ajuns la un acord care pune capăt blocajului creat după demiterea lui Vlad Voiculescu.

Liderii coaliției au ajuns la un acord

alina-stanuta

Foto: Alexandra Cristea

Liderii coaliției PNL, USR PLUS, UDMR au ajuns la un acord care pune capăt blocajului creat după demiterea lui Vlad Voiculescu.
 
Ei au semnat o completare la acordul de guvernare, prin care își propun să crească încrederea între parteneri și performanța actului guvernamentală. Totodată, USR PLUS urmează să anunțe astăzi propunerea pentru Ministerul Sănătății.
 
Act adițional la acordul de guvernare
 
Reporter: Alina Stănuţă - 'Am convenit să semnăm o completare a acordului politic de funcționare a coaliției care să ducă la creșterea încrederii între parteneri și îmbunătățirea performanțelor guvernării", spunea aseară liderul PNL, Ludovic Orban, la finalul celor șase ore de discuții:
 
Ludovic Orban: Formațiunile politice care au constituit această coaliție sunt conștiente de responsabilitatea pe care o au de a asigura o bună guvernare Românieri şi de a pune în practică programul de guvernare. Cei care au pariat pe faptul că nu ne vom înţelege şi-au făcut iluzii.
 
Reporter: La rândul său, președintele USR PLUS, Dan Barna, a adăugat că liderii coaliției au agreat câteva principii de funcționare a coaliției și a Guvernului.
 
Dan Barna: Coaliţia a depășit o situație delicată și funcționarea și succesul acestei coaliţii ține de încredere, respect și reguli. După cele două zile deloc simple am reușit să avem o completare a acordului care a constituit această coaliție și avem toată încrederea că prin ceea ce am agreat vom putea să ducem mai departe România în această luptă cu COVID și să scoatem România din pandemie.
 
Reporter: Această coaliție nu are alternativă, a precizat și liderul UDMR, Kelemen Hunor:
Kelemen Hunor: Mă bucur că am reușit să ajungem la un consens în ceea ce privește continuarea guvernării. În acest act adiţional nu există lucruri extraordinare, extravagante, sunt lucruri care vor asigura o funcționare coerentă, decizii coerente în coaliție atât la nivel guvernamental, cât și în parlament.
 
Reporter: Premierul Florin Cîţu a dat asigurări că deciziile pe care cei din coaliție le vor lua în continuare vor avea la bază dialogul și interesul cetățenilor:
 
Florin Cîţu: Coaliția merge mai departe, a fost făcut un pas important pentru a avea o guvernare mult mai eficientă și o coerență a deciziilor politice în coaliție. Sunt foarte bucuros că ne asumăm  în această coaliție ca obiectiv principal campania de vaccinare. Este important să avem o campanie de vaccinare de succes.
 
Reporter: În această dimineață este așteptată nominalizarea din partea USR PLUS pentru noul ministru al sănătății. Potrivit unor surse, portofoliul de la Sănătate urmează să fie ocupat de Ioana Mihăilă, actual secretar de stat în minister.
 
(PH)
 

Etichete coalitieacordVlad Voiculescu(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live