Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Luni, 27 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Lancuzov

25 Septembrie 2020
Vizualizari: 5432
Comentează add

Exclusiv RRA: Potrivit șefei CNAIR Mariana Ioniță, tronsonul de 13 kilometri dintre Holdea și Margina „ar putea fi construit în patru ani”.

Licitație deblocată pentru autostrada care lipsește între Sibiu și Nădlac 2

alex-lancuzov

Foto: Arhivă.

Licitația pentru construirea secțiunii de Autostradă lipsă dintre Lugoj și Deva va fi desuspendată (deblocată) după ce Compania de Drumuri a ajuns la un acord cu antreprenorul din Italia care a câștigat un proces la Curtea Internațională de Arbitraj de la Paris și putea solicita reintrarea în contract.

 

Implicit, licitația de 1,5 miliarde lei pentru construirea ultimilor 13 kilometri de autostradă care lipsesc pe întreagul tronson dintre Sibiu și vama Nădlac 2 poate continua, a explicat în exclusivitate pentru RRA, Mariana Ioniță, director General Compania de Drumuri : „Am avut o întâlnire cu antreprenorul lucrării și care avea niște pretenții în urma deciziei de la Paris. Am ajuns la un acord, pentru a se retrage din contract astfel încât, noi să putem continua licitația pentru Lugoj-Deva, lotul 2. A fost de bună credință, a analizat și ne-a anunțat că are disponibilitatea să se retragă chiar dacă, potrivit deciziei Instanței, putea intra acolo”. 

 

Este vorba despre secțiunea cu tuneluri pentru carnivore mari/tuneluri pentru urși, cu licitație lansată în vara anului 2019. Rezilierea contractului pentru această secțiune de autostradă, în august 2017, este în ancheta Corpului de Control al Prim -Ministrului.


Etichete (ii)autostradasibiunadlacholdeamarginea

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live