Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE Luni, 15 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Bogdan Mihai

6 Martie 2010
Vizualizari: 1549
Comentează add

UPDATE: Delegaţii la Congres au încheiat procedura de vot pentru alegerea conducerii PNL. Urmează numărarea voturilor.

Liberalii îşi aleg astăzi noii lideri prin vot pe listă Liberalii îşi aleg astăzi noii lideri prin vot pe listă - Conține audio

bogdan-mihai

Ludovic Orban, prim-vicepreşedinte al PNL, discută cu Crin Antonescu, preşedintele PNL, în cadrul congresului extraordinar al partidului. Foto: Mediafax.

Anterior cei doi candidaţi şi-au prezentat proiectele cu care speră să fie aleşi preşedinte al liberalilor.

PNL își alege astăzi noua conducere, în cadrul celei de a doua zi de Congres.

Preşedintele partidului, Crin Antonescu, şi membrii Biroului Permanent Central şi-au depus mandatul.

Candidaţii la şefia PNL îşi prezintă programele cu care candidează. Acestea vor fi dezbătute de delagaţii la Congres după care se va trece la vot.

Audio: Ascultaţi aici un scurt fragment din discursul lui Crin Antonescu.


 

Ludovic Orban a precizat încă de la începutul discursului său că PNL are probleme în materie de management organizaţional, de resurse umane, dar şi în ceea ce priveşte comunicarea. În opinia sa, PNL nu are disciplină în comunicare, iar de cele mai multe ori partidul este reprezentat de oameni care nu susţin valorile şi principiile liberale.

Crin Antonescu şi Ludovic Orban sunt singurii liberali înscrişi în cursa pentru şefia PNL, Viorel Cataramă nedepunând o candidatură cu listă.
 

Secetarul general al PNL, Radu Stroe, a declarat că, până la expirarea termenului de depunere a candidaturilor, cu trei ore inainte de începerea congresului, singurii liberali care şi-au depus candidatura şi lista de propuneri pentru conducerea PNL au fost Crin Antonescu şi Ludovic Orban.
 

"Viorel Cataramă nu numai că nu şi-a depus candidatura, dar nici măcar nu a dat un telefon la Secretariatul general pentru a anunţa că va depune o listă. Timpul pentru Viorel Cataramă s-a epuizat", a declarat Radu Stroe, care a mentionat că în eventualitatea în care Viorel Cataramă va veni cu o candidatură, aceasta va fi respinsă.
 

Delegaţii la Congresul extraordinar al PNL au adoptat statutul propus de Crin Antonescu, cu 1083  voturi "pentru", noua conducere a PNL urmând să fie aleasă în aceste condiţii pe moţiuni şi prin vot pe listă împreună cu candidatul la preşedinţia partidului. 

Lista va conţine 32 de nume, dintre care 15 vor fi vicepreşedinţi ai partidului. Adoptarea moţiunii câştigătoare înseamnă totodată alegerea preşedintelui, a Biroului politic central şi a liniei strategice propusă de noul preşedinte.
 

Votul pe liste a fost criticat de liberalii Viorel Cataramă sau Ludovic Orban, care au susţinut că delegaţiile la congres nu vor avea posibilitatea să aleagă.
 

Şi fostul preşedinte al PNL, Călin Popescu Tăriceanu, s-a declarat împotriva votului pe listă. El l-a acuzat pe Crin Antonescu de inconsecvenţă, spunând că, în urmă cu un an, acesta susţinea votul individual.

Congresul va începe cu raportul de activitate prezentat de preşedintele PNL, Crin Antonescu, urmat de depunerea mandatului actualului Birou politic central.

Va fi ales un prezidiu al congresului şi apoi candidaţii îşi vor prezenta moţiunile şi echipele. Urmează votul şi discursul noului preşedinte.

La Radio România puteţi urmări o Ediţie specială dedicată Congresului PNL, între 18.10 și 18.30.

Profilul lui Crin Antonescu îl puteţi găsi aici.

Profilul lui Ludovic Orban îl puteţi găsi aici.

Accesaţi lista propusă de Crin Antonescu aici.

Accesaţi lista propusă de Ludovic Orban aici.


Etichete PNLstatutCrin AntonescuCălin Popescu TăriceanuLudovic OrbanViorel Cataramăalegeri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live