Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Miercuri, 26 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Amalia Bojescu

8 Noiembrie 2021
Vizualizari: 321
Comentează add

Liberalii decid, la această oră, strategia privind negocierile politice în vederea formării unui nou guvern.

Liberalii decid dacă fac guvern cu PSD

amalia-bojescu

Marcel Ciolacu (stg.), presedintele PSD, si premierul interimar Florin Citu (dr.), participa la a 29-a editie a Topului National al Firmelor Private din Romania, eveniment organizat de Consiliul National al IMM-urilor din Romania. Foto: Arhivă/ Agerpres

Liberalii decid, la această oră, strategia privind negocierile politice în vederea formării unui nou guvern.

Taberele sunt împărțite în PNL, unii liberali doresc formarea unui guvern cu social-democrații, iar alții vor refacerea coaliției de dreapta cu USR.

Înainte de ședința de astăzi, președintele PNL, Florin Cîţu, declara că liberalii sunt cei care vor face propunerea de premier, iar Ministerul de Finanțe este crucial să aparțină partidului.

Liderul liberal a mai precizat că PNL nu poate renunța la nicio reformă prevăzută în Planul Național de Redresare și Reziliență:


Florin Cîțu: Pentru mine importante sunt reformele. Vreau să văd cu cine pot face aceste reforme în perioada următoare și trebuie să găsim un partener, pentru că singur PNL nu are majoritatea în Parlament. Pe mine mă interesează să mergem mai departe cu reformele din PNRR, reforma pensiilor, reforma salarizării, reforma administraţiei publice, să menţinem reducerea deficitului bugetar să ajungă sub 3% în 2024 şi, mai mult, să ne asigurăm că vom menţine ritmul de creştere a cheltuielilor cu investiţiile şi nu celelalte cheltuieli în buget.

(RS)


Etichete pnlguvernusrpsdflorin citu(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live