Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: NOAPTE BUNĂ, COPII! Miercuri, 12 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Purcaru

17 Noiembrie 2017
Vizualizari: 647
Comentează add

Moţiunea de cenzură se citeşte în şedinţa comună a celor două camere ale parlamentului, în cel mult cinci zile de la data depunerii şi e dezbătută la trei zile de la data citirii

Liberalii au depus o moţiune de cenzură împotriva guvernului Tudose

catalin-purcaru

Prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan Foto: Arhivă

Liberalii au depus astăzi moţiunea de cenzură împotriva guvernului, semnată de 148 de parlamentari de la PNL, USR şi PMP, precum şi de cîtiva independenţi. Opoziţia susţine că este necesară retragerea încrederii acordată executivului condus de Mihai Tudose pentru a fi oprită distrugerea economiei, atacul la justiţie şi scoaterea României din Uniunea Europeană.

Reporterul RRA Cătălin Purcaru relatează că liderul deputaţilor liberali, Raluca Turcan, susţine că demersul vine în sprijinul tuturor cetăţenilor care au fost minţiţi de actuala guvernare. 

Raluca Turcan: "Un program de guvernare care promitea majorări salariale a adus, din nefericire, scăderi de salarii şi, în cel mai fericit, caz mici majorări. Au fost minţiţi pensionarii prin amânarea legii pensiilor.

Administraţiile publice au fost lovite de poverile pe care le-a introdus acest guvern şi mai ales de lipsa banilor care au rămas pentru investiţii."

Deputatul USR Cristian Seidler afirmă, la rândul său, că moţiunea de cenzură este un act împtoriva modului de guvernare. 

Cristian Seidler: "Dincolo de orice cifre, observă toată lumea că investiţiile sunt la un minim istoric, faptul că infrastructura şcolară, că infrastructura spitalicească nu a beneficiat de nicio îmbunătăţire, de nicio investiţie din partea acestei guvernări care a avut deja un an pentru a-şi da măsura capacităţii."

Documentul a fost semnat de parlamentari din PNL, PMP, USR, doi deputaţi neafiliaţi şi unul independent. Moţiunea de cenzura poate fi iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor şi se comunică guvernului la data depunerii.

Documentul se prezintă în şedinţa comună a celor două camere, în cel mult cinci zile de la data depunerii, iar dezbaterea moţiunii de cenzură are loc la trei zile de la data citirii.


Etichete PNLmoţiune de cenzurăRaluca TurcanCristian Seidler

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live