Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Joi, 21 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

12 Mai 2017
Vizualizari: 483
Comentează add

PNL reclamă că legea nu prevede sursele de finanţare şi alocările bugetare necesare acoperirii activităţilor desfăşurate cu ocazia Centenarului

Liberalii au atacat la CCR legea Centenarului Marii Uniri

radiojurnal

Foto: facebook.com/Parlamentul-Romaniei-Camera-Deputatilor.

Liberalii au sesizat Curtea Constituţională în privinţa Legii Centenarului Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918. PNL susţine că, în forma adoptată de Camera Deputaţilor, legea exclude instituţia Preşedintelui României din mecanismul constituţional de a conferi decoraţii şi titluri de onoare în numele statului român.

Potrivit comunicatului liberalilor, majoritatea parlamentară a instituit alte tipuri de medalii şi distincţii care vor fi acordate prin hotărâri ale Legislativului ori ale Guvernului.

PNL mai reclamă încălcarea principiului bicameralismului şi faptul că în lege nu sunt specificate sursele de finanţare şi alocările bugetare necesare acoperirii activităţilor desfăşurate cu ocazia Centenarului.

Pentru anul viitor, când se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire, plenul Camerei Deputaţilor a adoptat recent o lege care asigură orgnizarea unor manifestări în toată ţara.


Etichete PNLatac la CCRlegea CentenaruluiCamera Deputaţilor

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live