Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Luni, 24 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Victor Pogor

22 Decembrie 2015
Vizualizari: 641
Comentează add

Partidul liberal-democrat din Republica Moldova a anunţat că va susţine candidatura lui Ion Sturza la funcţia de prim.ministru al republicii.

Liberal-democraţii moldoveni susţin candidatura lui Ion Sturza

victor-pogor

Foto: radiochisinau.md.

La Chişinău, liberal-democraţii au anunţat că vor susţine candidatura lui Ion Sturza la funcţia de premier.

Şansele acestuia de a fi acceptat ca şef al executivului sunt însă minime, după ce mai multe fracţiuni parlamentare au declarat că nu vor sprijini un cabinet condus de Ion Sturza.

Premierul desemnat a discutat cu deputaţii liberal-democraţi despre principiile formării noului guvern şi priorităţile acestuia.

Ion Sturza corespunde criteriului de candidat fără afiliere politică, a declarat liderul PLDM, Valeriu Streleţ, care a precizat că formaţiunea sa va avea o serie de propuneri asupra programului de guvernare, în special privind reformarea instituţiilor de drept.

Ion Sturza a anunţat că cel mai probabil mâine va avea întrevederi şi cu deputaţii liberali şi cu cei din Grupul Leancă.

De asemenea, el speră să-i convingă să-l susţină şi pe deputaţii democraţi, precum şi pe cei care au părăsit Partidul Comuniştilor.

Ion Sturza a reiterat că-şi propune să formeze un guvern de tehnocraţi format din persoane integre.

Pe de altă parte, Partidul Democrat şi deputaţii care au părăsit ieri PCRM au anunţat că nu vor accepta discuţii cu premierul desemnat şi nici nu vor susţine guvernul propus de acesta.

Socialiştii şi cei şapte deputaţi în frunte cu Vladimir Voronin au declarat că nu vor vota nici un guvern, iar Partidul Liberal s-a arătat rezervat faţă de desemnarea lui Ion Sturza la funcţia de premier, fără a exprima deocamdată o poziţie tranşantă.

Ion Sturza mai are la dispoziţie 14 zile pentru a convinge legislativul să-i acorde votul de învestitură. 


Etichete Republica Moldovaprim-ministruIon Sturzanegocieri parlamentareconsens politicguvernChişinăuPLDM

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live