Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Joi, 20 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

22 Mai 2014
Vizualizari: 850
Comentează add

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene a afirmat, referitor la propunerea lui Nicolas Sarkozy de limitare a acordurilor Schengen, că libera circulaţie este un principiu al UE.

Libera circulaţie a persoanelor, "principiu al pieţei unice"

radiojurnal

Foto: Arhivă Reuters

Comisia Europeană nu comentează declaraţiile politice ale fostului preşedinte francez, Nicolas Sarkozy, care recent a cerut suspendarea imediată  a acordurilor Schengen, ce stabilesc un spaţiu de liberă circulaţie printre ţările Uniunii Europene semnatare.

Într-un interviu acordat presei, Nicolas Sarkozy a făcut referiri la dumpingul social şi la migraţia forţei de muncă în Uniunea Europeană.

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene a spus de la început că nu intră în atribuţiile Executivului comunitar să comenteze afirmaţiile unor politicieni şi a adăugat că, în opinia sa, declaraţia fostului preşedinte francez, Nicolas Sarkozy, este una politică.

Totuşi, purtătorul de cuvânt Jonathan Todd a amintit principiul fundamental şi conexiunea dintre politica socială a UE şi libera circulaţie.

"Am creat drepturi sociale ca principii fundamentale ale pieţei unice. Libera circulaţie a persoanelor este unul dintre principiile pieţei unice.

"Nu putem avea libera circulaţie a capitalurilor şi a serviciilor fără libera circulaţie a persoanelor", spune Jonathan Todd.

Astfel de declaraţii au mai fost făcute în trecut şi de către alte partide sau politicieni, cum ar fi Partidul Independenţei Marii Britanii, condus de Nigel Farage, sau de partide de extrema dreaptă din Olanda sau Belgia.


Etichete Nicolas SarkozyJonathan ToddcirculaţiecetăţeniSchengen

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live