Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA Duminică, 05 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Irinel Călin, Tulcea

7 Septembrie 2018
Vizualizari: 1655
Comentează add

În general vânătoarea este interzisă în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării, însă acum este permisă, ca măsură împotriva răspândirii pestei porcine africane.

Liber la vânătoarea de mistreţi şi şacali în Delta Dunării

irinel-calin-tulcea

Foto: Arhivă Agerpres.

Mistreţii şi şacalii din Delta Dunării pot fi vânaţi - a decis Centrul Local de Combatere a Bolilor Tulcea.

În general vânătoarea este interzisă în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării, însă acum este permisă, ca măsură împotriva răspândirii pestei porcine africane.

Primul focar de pestă porcină africană din judeţul Tulcea s-a confirmat la o gospodărie dintr-un sat din zona de frontieră cu Ucraina, la începutul lunii iunie.

Probabilitatea ca virusul pestei porcine africane să fi fost adus de mistreţii din ţara vecină este cu atât mai mare cu cât primele cazuri de mortalitate la porc mistreţ au fost semnalate înaintea confirmării bolii la porcii domestici.

Faptul că nu s-au vânat porcii mistreţi din Delta Dunării, principalii vectori ai răspândirii bolii, ar putea fi considerată o greşeală, însă motivată de faptul că vânătoarea în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării este interzisă prin lege.

Abia acum, la începutul de septembrie, este un temei legal pentru vânătoarea de extracţie la porcul mistreţ, dar şi la şacal.

Despre cât de eficientă mai este o astfel de măsură acum, după două luni de la confirmarea primului focar de pestă porcină africană, în radioprogramele informative ale zilei.


Etichete vânătoaremistreţişacaliDelta Dunării

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live