Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Sâmbătă, 06 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Irinel Călin, Tulcea

10 Iunie 2015
Vizualizari: 1241
Comentează add

De astăzi s-a ridicat interdicţia de pescuit în Rezervaţia Biosferei "Delta Dunării", conform ordinului de prohibiţie pe acest an.

Liber la pescuit în Delta Dunării

irinel-calin-tulcea

Foto: Arhivă.

De astăzi s-a ridicat interdicţia de pescuit în Rezervaţia Biosferei "Delta Dunării", conform ordinului de prohibiţie pe acest an, care permite din 26 mai şi pescuitul în apele de frontieră ale României.

Potrivit reprezentanţilor pescarilor din Deltă, reglementările din acest an aduc noutăţi - printre ele, utilizarea setcilor este permisă pe toată perioada 1 iulie - 31 august.  

Dan Verbina, preşedintele Federaţiei Organizaţiilor Producătorilor de Peşte din Delta Dunării: ”Se face o încercare, se măreşte perioada în care se pot folosi setci din Deltă. E un experiment şi dacă va da rezultate şi va fi benefic atât pentru peşte, pentru ictiofauna, cât şi pentru  prescari o să continuăm cu acest mod de folosire al setcilor”.  

În ceea ce priveşte efortul de pescuit în anul 2015 cotele aprobate sunt mai mici în acest an cu circa 400 de tone, comparativ cu anul trecut şi cu aproape 1.500 de tone mai mici faţă de anul 2013.


Etichete pescuitDelta Dunăriipescariridicare interdicție

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live