Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ (R) Joi, 24 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

12 August 2020
Vizualizari: 153
Comentează add

Populația acuză clasa politică de corupție și o consideră vinovată că nu a luat măsuri pentru a descoperi arsenalul care se afla în port și care a creat dezastru în oraș.

Liban: protestatarii acuză clasa politică de corupţie

florin-lepadatu

      Beirut după explozie, 5 August 5, 2020. Anwar AMRO / AFP

Autoritățile libaneze au actualizat bilanțul exploziei devastatoare din capitala țării Beirut. Deflagrația s-a soldat cu 171 de morți și peste 6.000 de răniți. Incidentul a provocat mișcări de stradă, iar demisia Guvernului nu a calmat spiritele.
 
Are detalii Sorin Moțatu.
 
Reporter: Rezultatele preliminare ale anchetei au arătat că incendiul a fost declanșat într-un depozit în care erau stocate aproape 3.000 de tone de azotat de amoniu. Populația acuză clasa politică de corupție și o consideră vinovată că nu a luat măsuri pentru a descoperi arsenalul care se afla în port și care a creat dezastru în oraș.
 
La mai bine de 24 de ore de la demisi Guvernului condus de premierul Hassan Diab, oamenii sunt în continuare nemulțumiți, trăiesc în case aflate în ruină, iar mulți dintre ei și-au pierdut sursele de venit, oricum reduse.
 
Într-o țară săracă și confundată cu o gravă criză economică reconstrucția este foarte greu de realizat, chiar și cu ajutorul extern de 253 de milioane de euro. Prioritatea președintelui este acum să medieze formarea rapidă a unui nou guvern, care să îi dovedească populației că pot fi puse în practică reforme.

Etichete Libanprotestecoruptie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live