Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ROMANIA – STARE DE ALERTĂ (CONTINUARE) Joi, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andrei Şerban

21 Ianuarie 2019
Vizualizari: 406
Comentează add

Premierul Viorica Dăncilă a revenit cu propunerile ca Lia Olguţa Vasilescu şi Mircea Drăghici să conducă Ministerele Dezvoltării Regionale şi respectiv al Transporturilor.

Lia Olguţa Vasilescu şi Mircea Drăghici, repropuşi miniştri

andrei-serban

Premierul Viorica Dăncilă a revenit cu propunerile ca Lia Olguţa Vasilescu şi Mircea Drăghici să conducă Ministerele Dezvoltării Regionale şi respectiv  al Transporturilor. Potrivit unui comunicat trimis de la Guvern, premierul a trimis o scrisoare la Cotroceni, însoţită de toate documentele cerute de preşedintele Klaus Iohannis pentru aceste două nominalizări.

Premierul Viorica Dăncilă subliniază în scrisoarea adresată şefului statului că propunerile pe care le face de două luni se referă la persoane cu o experienţă şi o probitate de netăgăduit, capabile să exercite înaltele demnităţi pentru care sunt nominalizate, cu atât mai mult cu cât una dintre nominalizări se referă la o persoană care a mai îndeplinit funcţia de membru al guvernului.

Premierul mai consideră că insistenţa preşedintelui pentru prezentarea unui înscris între premier şi preşedinte, act care să probeze respectarea cerinţelor de legalitate, este fără precedent în practica raporturilor constituţionale între autorităţile puterii executive şi creează premisele pentru ducerea în derizoriu a unor prerogative şi raporturi constituţionale.

În scrisoarea adresată de premier preşedintelui se mai arată că deşi nu este prevăzută o obligaţie legală în acest sens în Constituţia României şi în legile organice, au fost anexate de data aceasta toate nscrisurile necesare privind îndeplinirea condiţiilor de legalitate pentru cele două nominalizări, respectiv copii legalizate ale cărţilor de identitate, cazierele juridice, declaraţiile pe propria răspundere şi CV-urile celor două persoane nominalizate pentru funcţiile de miniştri.

Săptămâna trecută, Klaus Iohannis a motivat că respinge cele două propuneri pentru că documentele trimise la Palatul Cotroceni sunt incomplete şi a dat ca exemplu lipsa cazierelor judiciare.


Etichete Lia Olguţa VasilescuMircea Drăghiciministri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live