Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Joi, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulian Olescu

4 Ianuarie 2016
Vizualizari: 1114
Comentează add

Analiştii financiari estimează că în 2016 leul îşi va continua tendinţa de stabilitate faţă de euro şi se va deprecia uşor în raport cu dolarul.

Leul "îşi va continua tendinţa de stabilitate faţă de euro", în 2016

iulian-olescu

Foto: Arhivă.

Analiştii financiari estimează că în 2016 leul îşi va continua tendinţa de stabilitate faţă de euro şi se va deprecia uşor în raport cu dolarul.

Conform analiştilor, principalele influenţe asupra cursului de schimb vor veni din plan extern.

Pentru 2016, analiştii anticipează că leul îşi va continua tendinţa de relativă stabilitate, asta neînsemnând însă că nu vor exista momente în care cursul va creşte sau va scădea mai accentuat, în funcţie de anumite elemente conjuncturale.

Preşedintele Asociaţiei Analiştilor Financiar-Bancari din România şi economist-şef al unei bănci importante care activează în ţara noastră, Radu Crăciun, crede că cele mai importante influenţe asupra cursului de schimb al leului vor veni tot din plan extern.

"Percepţia României la nivel internaţional, în momentul de faţă, este foarte bună, dar trebuie să fim conştienţi de faptul că pieţele valutare în general sunt pieţe volatile, sunt pieţe care pot să crească, pot să scadă, fiind vorba de sume mari de bani care intră, ies, rapid din pieţele respective, şi atunci în mod evident au şi influenţă asupra direcţiei în care se mişcă cursul", a spus Radu Crăciun.

Deşi istoria recentă a demonstrat că leul nu este influenţat prea mult de incertitudinile din plan politic, anumite promisiuni făcute în preajma alegerilor ar putea să producă cel puţin temporar temeri în rândul investitorilor străini, posibil şi cu impact asupra evoluţiei cursului de schimb - mai spune Radu Crăciun. 


Etichete monedăleueurocurs de schimbeconomiestabilitatetendinţepreşedintele Asociaţiei Analiştilor Financiar-Bancari din RomâniaRadu Crăciuninvestiţii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live