Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Duminică, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mona Constantinescu, Constanţa

21 Martie 2015
Vizualizari: 1249
Comentează add

Este pentru al doilea an consecutiv în care are loc evenimentul intitulat "Let's Do It, Danube!", o campanie de ecologizare, dar şi de constientizare a curăţeniei apelor.

"Let's Do It, Danube!", şi la Constanţa

mona-constantinescu-constanta

Voluntari în campania "Let's Do It, Romania". Foto: arhivă.

Peste 300 de elevi din Constanţa au participat astăzi, într-un parc din municipiu, la o acţiune de ecologizare. 

Este o campanie amplă, care a început astăzi şi care îşi propune în principal să cureţe apele şi malurile Dunării, dar şi alte lacuri sau râuri din judeţele riverane fluviului. 
 
Este pentru al doilea an consecutiv în care are loc evenimentul intitulat "Let's Do It, Danube!", o campanie de ecologizare, dar şi de constientizare a curăţeniei apelor. 
 
Elevii au îmbinat utilul cu plăcutul.
 
E pentru prima dată când am participat. Foarte frumos. O activitate foarte frumoasă, să adunăm gunoaiele din parc. În acelaşi timp, curăţăm şi zona şi este un aer foarte curat. Facem un aer curat, pentru mediul înconjurător.  
 
"Am venit să ajutăm. Este ceva foarte frumos. Am venit să curăţăm şi în acelaşi timp, ne şi distrăm.  Mi se pare o idee foarte bună, deoarece parcul este destul de aglomerat de gunoaie şi prin faptul că noi încercăm să le adunăm, încercăm să dăm şi ideea oamenilor de a nu le mai arunca prin parc" 
 
La Constanţa, în Parcul Tăbăcăriei, s-a aflat astăzi şi ministrul mediului, apelor şi pădurilor, Graţiela Gavrilescu.
 
Generaţia aceasta care e mult mai mică decât noi trebuie să conştientizeze, trebuie să o învăţăm, astfel încât generaţiile care urmează să trăiască într-un mediu curat. 
 
Cred că în felul acesta, este un mod în care să le demonstrăm tinerilor şi să îi conştientizăm, să le aducem la cunoştinţă că tot ceea ce înseamnă lucruri aruncate pe iarbă, în apă, pe stradă, chiar şi în propria casă şi în propria şcoală sunt lucruri care duc la poluare şi duc la scăderea stratului de ozon.  
 
Peste 3.000 de elevi din cele 12 judeţe riverane Dunării participă la campania care a început astăzi.

Etichete Ştiri sud-estConstanţaparcuriecologizare"Let's Do ItDanube!"

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live