Ascultă Radio România Actualitaţi Live

Leonard Cohen și Kylie Minogue

Îi ascultam in aceasta noapte la mari concerte de pe scenele lumii la RRA pe Leonard Cohen și Kylie Minogue.

Leonard Cohen și Kylie Minogue
Leonard Cohen. Foto: Arhivă Agerpres.

Articol de Johann Pohrib, 02 Aprilie 2015, 14:23

Primul nostru invitat in aceasta noapte este Leonard Cohen, trubadurul angoaselor.

Desi se vinde ca elitism pentru mase, muzica lui Cohen nu e pentru oricine.

„Pretutindeni exista cate o crapatura, si pe acolo patrunde lumina” spunea artistul canadian, referindu-se la una din cele mai celebre piese ale sale, “Anthem”. Muzica lui Cohen este lumina si intuneric in acelasi timp.

In toamna lui 2008, artistul canadian si-a serbat ziua de nastere in aplauzele celor 10 000 de fani romani veniti sa-l vada pe Stadionul Arcul de Triumf, intr-un concert special.

Acum 7 ani, dupa 15 ani de absenta de pe scene, primul turneu international al lui Leonard Cohen a avut peste 700 000 de spectatori pe toate continentele si s-a bucurat de aplauze fulminante din partea criticilor. Tot in 2008, Leonard Cohen a fost inclus oficial in Rock and Roll Hall of Fame din New York, odata cu Madonna, John Mellencamp, The Dave Clark Five si The Ventures.

La sfarsitul lui martie 2009, Cohen a lansat albumul “Live in London” care contine 25 de piese din spectacolul sustinut in 2008 pe faimosul stadion londonez O2 Arena. De la "Suzanne" la "Dance Me To The End of Love" si "Hallelujah", “Live in London” contine piesele memorabile care i-au adus lui Cohen reputatia legendara de care se bucura astazi.

Il ascultam in aceasta noapte la mari concerte de pe scenele lumii la RRA: Leonard Cohen: Live in London!

Kylie Minogue

Kylie Minogue s-a nascut pe 28 mai 1968, la Melbourne. La varsta de numai 11 ani primise un rol intr-un serial australian de televiziune (Skyways). Cativa ani mai tarziu (1986), Kylie a jucat in „Neighbours”, personajul Charlene fiind cel mai iubit personaj din istoria filmului australian. „Neighbours” a constituit punctul de plecare a tinerei vedete in cariera de cantareata. Am avut ocazia sa o vedem concertand si la Bucursti, in 2008.

Povestea noastra de astazi, merge in 2010, cand intr-un interviu din revista Billboard, Minogue a confirmat că înregistrează un nou album: „Va fi pop, dance ... Mi-ar plăcea să găsesc un stil ceva mai nou, să fie următorul pas pentru mine. Am o idee, dar nu pot să vă spun. Încă mai lucrez la ea.'' În iulie 2010, Minogue a lansat al unsprezecelea album de studio, Aphrodite. Albumul a avut ca producător executiv pe Stuart Price si a primit recenzii favorabile din partea criticilor. A debutat pe primul loc în Marea Britanie, mai exact la 22 ani după ce primul ei single a ajuns numarul 1 in Regatul Unit. Single-ul "All The Lovers" a fost un succes și a devenit al 33-lea single de top 10 în Regatul Unit. Deși single-urile ulterioare de pe album, "Get Outta My Way", "Better Than Today" și "Put Your Hands Up" nu a reușit să ajungă în top zece în UK Singles Chart . Cu toate acestea, toate single-urile lansate de pe albumul au ajuns în US Billboard Hot Dance Club Songs .

In 2011, Kylie Minogue a pornit in turneu. Aphrodite World Tour a fost unsprezecelea turneul mondial al cântăreței australiene Kylie Minogue. Turneul s-a bazat pe albumul de studio Aphrodite (2010) si s-a desfășurat în Europa, Asia, America de Nord, Australia și Africa. Minogue a declarat că turneul a fost extrem de tehnic însă a rămas oarecum intim.

Turneul a fost cunoscut oficial sub două nume, Aphrodite: Les Folies Tour în Europa și Australia și Aphrodite Live în Asia, America de Nord și Africa. Turneul avut încasări de ansamblu de aproximativ 60 de milioane de dolari.

Dupa cifre sa revenim la muzica, ascultam in aceasta noapte la mari concerte de pe scenele lumii Kylie Minogue – Aphrodite Les Folies – Live in London.

Zucchero și Creedence Clearwater Revival
Mari Concerte pe scenele lumii 27 Iulie 2016, 15:17

Zucchero și Creedence Clearwater Revival

Il ascultam in aceasta nopate la mari concerte de pe scenele lumii, la RRA, in 2 ore de maiestrie muzicala - Zucchero - Live...

Zucchero și Creedence Clearwater Revival
Kelly Family și Eros Ramazzotti
Mari Concerte pe scenele lumii 28 Iunie 2016, 14:13

Kelly Family și Eros Ramazzotti

Îi puteți asculta pe 28 iunie pe Kelly Family și Eros Ramazzotti cu Live, live, live 1998 și Eros Live World Tour 2009.

Kelly Family și Eros Ramazzotti
Barbra Streisand și Peter Gabriel
Mari Concerte pe scenele lumii 03 Mai 2016, 15:48

Barbra Streisand și Peter Gabriel

Ediția din 4 mai.

Barbra Streisand și Peter Gabriel
Christopher Anton Rea și Alanis Morissette la "Mari Concerte"
Mari Concerte pe scenele lumii 25 Aprilie 2016, 15:33

Christopher Anton Rea și Alanis Morissette la "Mari Concerte"

Îi puteți asculta pe Christopher Anton Rea și Alanis Morissette pe 28 aprilie.

Christopher Anton Rea și Alanis Morissette la "Mari Concerte"
Cher și Eric Clapton
Mari Concerte pe scenele lumii 01 Martie 2016, 19:38

Cher și Eric Clapton

La maric concerte la RRA ascultam Cher – Las Vegas Nights 2013 și Eric Clapton - forever man.

Cher și Eric Clapton
Live, live live - The Kelly Family
Mari Concerte pe scenele lumii 15 Februarie 2016, 20:18

Live, live live - The Kelly Family

Kelly Family astazi la mari concerte de pe scenele lumii la RRA: Live, live, live 1998!

Live, live live - The Kelly Family
Mari concerte: Zucchero
Mari Concerte pe scenele lumii 09 Noiembrie 2015, 15:12

Mari concerte: Zucchero

La RRA, 2 ore de maiestrie muzicala - Zucchero - Live In Italy 2008,

Mari concerte: Zucchero
Cher și Peter Gabriel
Mari Concerte pe scenele lumii 27 Octombrie 2015, 15:00

Cher și Peter Gabriel

La mari concerte de pe scenele lumii la RRA ascultam Cher - Live The Farewell Tour 2003 și Peter Gabriel - Secret World Live...

Cher și Peter Gabriel