Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Marţi, 04 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

13 August 2019
Vizualizari: 217
Comentează add

O recentă modificare a legislaţiei în domeniul produselor de pescuit le permite pescarilor români să concureze în condiţii egale cu cei europeni.

Legislaţia privind controlul produselor de pescuit

florin-lepadatu

 Foto: gov.ro.

O recentă modificare a legislaţiei în domeniul produselor de pescuit le permite pescarilor români să concureze în condiţii egale cu cei europeni, a declarat la Radio România Actualităţi, noul preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului, Horia Constantinescu.

Acesta vorbea recent despre existenţa unui dublu standard pe această piaţă, în condiţiile în care peştele românesc era considerat proaspăt doar două zile, iar cel italian, de exemplu, avea un termen de 21 de zile.

La 10 iunie, Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară a modificat legislaţia privind controlul produselor de pescuit, astfel că a reglat acest aspect.

Horia Constantinescu: "Lăsăm în felul acesta deschisă poarta încrederii pescarului român de a repopula bălţile cu peşte de a depune din nou diligenţe să iasă în larg să pescuiască, pentru că acum ştie că are şanse egale cu pescarul sau comerciantul european."

Chiar şi aşa, preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare consideră că legislaţia europeană în domeniul piscicol este învechită şi a declarat că speră ca normele europene să fie realizate şi pe baza informaţiilor furnizate de autorităţile din România.


Etichete Peştepescăriepescuit

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live