Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Vineri, 14 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Atena Teognoste

3 Noiembrie 2018
Vizualizari: 523
Comentează add

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, atrage atenţia Guvernului şi Parlamentului că trebuie schimbată de urgenţă legislaţia privind clădirile cu risc seismic ridicat.

Legislaţia privind clădirile cu risc seismic ”trebuie schimbată urgent”

atena-teognoste

Foto: Arhivă.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, atrage atenţia Guvernului şi Parlamentului că trebuie schimbată de urgenţă legislaţia privind clădirile cu risc seismic ridicat, astfel încât acestea să poată fi consolidate şi fără semnăturile locatarilor care se opun evacuării.

Gabriela Firea mai spune că în Bucureşti sunt aproape 350 de imobile încadrate la gradul I de risc seismic, în care locuiesc 9000 de persoane, şi că Primăria a început reabilitarea a 96 dintre acestea, ceea ce a implicat evacuarea a o mie de oameni.

Gabriela Firea: Dacă un singur proprietar nu îşi dă acordul prin semnătură, deci în scris, acel imobil nu poate fi consolidat. Am sesizat de nenumărate ori şi Guvernului, şi Parlamentului această necesitate, pe care o subliniez şi acum, poate în al 12-lea ceas se înţelege, faptul că este nevoie să se consolideze urgent toate clădirile cu risc seismic.

În ţările europene, în momentul în care un imobil este expertizat, iar specialiştii spun că este încadrat la risc seismic 1, pericol public, acea expertiză ţine loc de document de evacuare, ceea ce la noi nu se întâmplă şi de aceea nu ştiu ce aşteptăm.

Primăria Capitalei suportă integral costurile reabilitării imobilelor în cazul familiilor cu venituri mici. Ceilalţi proprietari achită jumătate din costurile consolidării, în decurs de 25 de ani, fără dobândă


Etichete risc seismiclegislatiegabriela firea

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live