Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ Duminică, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Radu

15 Iunie 2017
Vizualizari: 908
Comentează add

România poate fi oricând ţinta unui nou atac cibernetic - a atras atenţia, astăzi, preşedintele Comisiei parlamentare de control asupra activităţii SRI.

Legislația în domeniul securității cibernetice, "trebuie îmbunătățită"

catalin-radu

Foto: Arhivă.

România poate fi oricând ţinta unui nou atac cibernetic - a atras atenţia, astăzi, preşedintele Comisiei parlamentare de control asupra activităţii SRI, Adrian Ţuţuianu la o conferintă organizată la Bucureşti pe tema securităţii cibernetice.

Parlamentarul spune că legislaţia în acest domeniu trebuie îmbunătăţită: 

Adrian Ţuţuianu: Avem un cadru legislativ care însa nu este complect. A fost o discuţie pe un act normativ care să preia o directivă europeană, Directiva Nis. Actul normativ a fost delarat neconstituţional. El nu a fost promovat în Parlament şi noi comisa, dar şi Parlamentul, Guvernul, va trebui să ne aşezăm la masă pe această chestiune şi să reuşim să facem un act normativ care să protejeze atât instituţiile publice, cât şi pe cei privaţi împotriva atacurilor cibernetice, pentru că intensitatea atacurilor de tip cibernetic va creşte. Deci pot fi blocate să funcţioneze anumite servicii publice de interes general. 

După cum transmite repoirrterul RRA Cătălin Radu, aproximativ 150 de specilişti, reprezentanţi ai autorităţilor publice şi locale, dar şi ai mediului academic discută la a treia ediţie a Conferinţei naţionale de cybersecurity despre riscul ameninţărilor cibernetice şi agenda de securitate cibernetică a României, precum şi despre stadiul legislaţiei în domeniu.


Etichete Risc asupra unui nou atac cibernetic asupra Românieipreşedintele Comisiei parlamentare de control asupra activităţii SRIAdrian ŢuţuianuConferinţa naţionala de cybersecurity

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live