Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BURSA DE UMOR Luni, 15 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Enache

4 Iunie 2020
Vizualizari: 571
Comentează add

Legile justiției vor fi corectate printr-un pachet legislativ

mihaela-enache

 Foto: Arhivă.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că a convenit cu premierul Ludovic Orban corectarea legilor justiției printr-un nou pachet legislativ. Va fi elaborat în săptămânile următoare, după consultări cu asociațiile de magistrați și partidele parlamentare.

Anunțul șefului statului vine în contextul în care în presă au apărut declarații ale fostului premier Viorica Dăncilă și ale fostului ministru al justiției despre cum au fost făcute modificările legilor justiției în guvernarea PSD.

În spațiul public a început o discuție ciudată, așa-numite dezvăluiri din perioada când PSD a atacat violent justiția și legile justiției. Unii cu alții au început să își plătească polițe, spune președintele Klaus Iohannis, referindu-se la declarații ale fostului ministru al justiției și ale fostului premier social-democrat despre cum s-a ajuns la inițiativele din ultimii ani ce au vizat modificări la legislația din domeniu.

Unele au ajuns la Curtea Constituțională, altele au putut fi oprite în parlament, dar legile sunt în funcțiune și sunt imperfecte, consideră șeful statului.

"Guvernul va veni cu inițiativă legislativă pentru a repara legile justiției. Trebuie să ducem la bun sfârșit, dragi români, ce am început acum un an de zile la referendum, când am oprit această măcelărire a legilor justiției", a declarat președintele Românieie, Klaus Iohannis.
 
Liderul social-democrat Marcel Ciolacu acuză o încercare de a se deturna atenția de la eșecurile actualei guvernări pe care președintele ar vrea să le acopere astfel.
 
"Eu am văzut că Partidul Social Democrat, după marțea neagră, a făcut și miercurea albă. Am făcut o curățenie la toate legile care vizau modificări în domeniul justiției. Președintele nu a ieșit să spună în detaliu la ce legi ale justiției se referă", spune Marcel Ciolacu.
 
Marcel Ciolacu subliniază că modificările nu au ajutat în niciun social-democrat, cum s-a invocat, dovada fiind că fostul președinte al partidului, Liviu Dragnea, este în închisoare.
 
(S.S.)

Etichete Marcel CiolacuLiviu Dragneajustițieordonanță#rra

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live