Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA 10 Miercuri, 20 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mădălina Verman

23 August 2017
Vizualizari: 357
Comentează add

Principalele modificări pe care le are în vedere pentru pachetul de legi ale justiţiei au fost prezentate de Tudorel Toader.

Legile justiţiei: Modificările ministrului Toader

madalina-verman

Ministrul justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat că propune ca numirile în funcţiile de conducere de la Ministerul Public să fie făcute de secţia de procurori a CSM, la propunerea ministrului de resort. Este eliminat astfel preşedintele României din această procedură. Tudorel Toader a prezentat astăzi presei principalele modificări pe care le are în vedere pentru pachetul de legi ale justiţiei.

Tudorel Toader: Procedura de numire la Ministerul Public toate funcțiile, că-i procuror general adjunct, șef la DIICOT la DNA, adjuncții dânșilor să decidă secția pentru procurori în baza aceluiași principiu din cadrul CSM, la propunerea Ministrului Justiției pe baza unei proceduri transparente, publice, procurori care la rândul lor trebuie să aibă cel puțin 10 ani vechime efectivă în funcția de procuror.

O altă modificare anunţată de Tudorel Toader se referă la trecerea în cadrul Ministerului Justiţiei a Inspecţiei Judiciare - organism autonom pe lângă Consiliul Superior al Magistraturii în Ministerul Justiției.

Ministrul Justiţiei a propus şi înfiinţarea unei direcţii specializate în cadrul Ministerului Public, pe lângă DNA şi DIICOT, care să aibă competenţă exclusivă pentru faptele penale reclamate a fi fost comise de către magistraţi.

Tudorel Toader a propus totodată creşterea mandatelor de conducere de la instanţe şi parchete, de la trei la patru ani. Mandatele în curs nu vor fi afectate de această schimbare, a mai spus Tudorel Toader.

El a menţionat că adoptarea pachetului de legi privind justiţia nu se va realiza prin ordonanţă de urgenţă, ci va fi înaintat Executivului. Guvernul ar urma să adopte acest pachet de legi şi să îl trimită Parlamentului.


Etichete toaderjustitie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live