Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Sâmbătă, 19 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Dinu

14 Decembrie 2017
Vizualizari: 742
Comentează add

Luni vor începe dezbaterile privind amendamentele depuse la pachetul de legi ale justiţiei.

Legile Justiției: Amendamentele la Codurile penale vor fi dezbătute luni

petruta-dinu

Parlamentarii din Comisia Specială condusă de deputatul PSD Florin Iordache se vor reuni luni dimineaţă pentru a dezbate amendamentele depuse la pachetul de legi privind justiţia care urmează să intre în dezbaterea Senatului, în calitate de Cameră decizională.

Este vorba despre statutul magistraţilor şi legile privind organizarea judiciară şi funcţionarea CSM.

Tot luni membrii Comisiei vor începe dezbaterile privind transpunerea în legislaţia naţională a Directivei Europene privind prezumţia de nevinovăţie şi dreptul de a fi prezent la proces în cadrul procedurilor penale.

Deciziile au fost luate astăzi în cadrul unei şedinţe tehnice a Comisiei, contestate însă de opoziţie.


USR şi PNL au criticat convocarea şedinţei de astăzi în condiţiile în care la începutul săptămânii comisia a luat decizia de a nu lucra în perioada doliului naţional.

Reprezentantul PNL, Cătălin Predoiu, a solicitat suspendarea şedinţei şi revizuirea textului directivei precizând în plus că dezbaterile ar trebui să aibă loc în prezenţa ministrului justiţiei.


Cătălin Predoiu: Conţinutul, aşa cum ne-a fost distribuit, depăşeşte cu mult scopul directivei şi nu se mai opreşte doar în marginea consolidării prezumţiei de nevinovăţie şi a dreptului la apărare, ci afectează în mod serios politica penală a statului şi capacitatea organelor de anchetă de a-şi îndeplini misiunea de combatere a infracţionalităţii, inclusiv a corupţiei şi a crimei organizate.

Reporter: Preşedintele Comisiei, Florin Iordache, a respins acuzaţiile opoziţiei şi a precizat că PSD, ALDE şi UDMR au depus deja amendamente pentru transpunerea directivei,  fără a intra în detalii.

Florin Iordache: Eu v-am prezentat un calendar, v-am prezentat acele amendamente care au fost depuse până în acel moment, sunt amendamente depuse, în momentul în care vom face dezbaterile în comisie, ascultând toate părţile interesate, vom hotărî cum sunt, dacă se adoptă, nu se adoptă, se modifică ş.a.m.d.

Reporter: Florin Iordache a mai arătat că la discuţiile de luni privind directiva va fi invitat şi ministrul justiţiei.


Etichete legile justitieiamendamenteflorin iordachepnlpsdaldeudmrministrul justitieiusrsenatparlamentcomisia speciala

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live