Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Campionatul European de Handbal Feminin: ROMÂNIA – UNGARIA Miercuri, 12 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

6 Decembrie 2017
Vizualizari: 405
Comentează add

Comisia parlamentară specială continuă dezbaterile asupra modificărilor la legea privind organizarea judiciară.

Legile justiţiei

florin-lepadatu

Propunerea de înfiinţare a unei secţii de investigare a infracţiunilor săvârşite de judecători şi procurori a generat discuţii aprinse între putere şi opoziţie în cadrul Comisiei parlamentare speciale privind legile justiţiei.

Iulia Gherman: "Comisia parlamentară specială privind legile justiţiei a stabilit că hotărârile judecătoreşti vor fi redactate în cel mult 30 de zile de la data pronunţării.

Va fi acceptată prelungirea acestui termen cu încă 30 de zile, doar de două ori şi numai pentru cazuri motivate temeinic.

Totodată, s-a decis că toate reglementările şi actele privind procedurile judiciare sunt de interes public.

Discuţii în contradictoriu între putere şi opoziţie a stârnit amendamentul propus de Uniunea Naţională a Judecătorilor din România, care a fost însuşit de PSD.

Propunerea vizează înfiinţarea unei secţii de investigare a infracţiunilor săvârşite de procurori şi judecători în justiţie.

Şerban Nicolae, senator PSD: "Ar fi trebuit ca lucrul ăsta să aibă unanimitate, să fie toţi cei care să îşi dorească ca actele săvârşite de judecători şi procurori să fie date unei structuri cu adevărat independente în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, tocmai ca să le asigure imparţialitatea."

Reprezentanţii PNL şi USR din comisie nu susţin amendamentul.

Ioan Cupşa, deputat PNL: "Noi criticăm înfiinţarea acestei structuri tocmai pentru că suntem conştienţi că, ulterior înfiinţării acestei structuri, înfăptuirea justiţiei nu va avea nimic de câştigat.

Independenţa, imparţialitatea judecătorilor nu va fi una care să fie îmbunătăţită.

Drepturile, libertăţile fundamentale ale cetăţenilor, câtuşi de puţin, nu vor fi mai bine protejate."

Subiectul înfiinţării unei secţii speciale de investigare a magistraţilor va fi tranşat miercuri, în cadrul Comisiei parlamentare speciale, care continuă dezbaterile asupra modificărilor la legea privind organizarea judiciară."


Etichete Justiţie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live