Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Marţi, 26 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Amalia Bojescu

22 Decembrie 2014
Vizualizari: 1284
Comentează add

Proiectele legilor bugetului de stat şi asigurărilor sociale pe 2015 au fost adoptate duminică de Parlament. Opoziţia a anunţat că va contesta legea la Curtea Constituţională.

Legile bugetului de stat şi asigurărilor sociale, adoptate

amalia-bojescu

Premierul Victor Ponta. Foto: facebook.com/victor.ponta.

Proiectele legilor bugetului de stat şi asigurărilor sociale pe 2015 au fost adoptate ieri de Parlament, după o zi şi jumătate de dezbateri în plen pe marginea celor două documente.

PNL a decis să conteste Legea bugetului de stat la Curtea Constituţională, pentru că ar fi ilegală şi nu ar respecta angajamentele internaţionale.

Premierul Victor Ponta a precizat că bugetul de stat prevede toate măsurile de creştere economică, de creare de noi locuri de muncă, de creştere a pensiilor, a alocaţiilor pentru copii şi a indemnizaţiilor pentru persoanele cu dizabilităţi.

"În măsura în care acest buget va fi contestat la Curtea Constituţională şi nu va intra în vigoare la 1 ianuarie 2015, toţi cei care aşteaptă pensiile mărite, subvenţiile, cei care vând pachete de turism cu TVA redus vor aştepta degeaba", a spus şeful guvernului.

Grupurile parlamentare ale PNL şi PDL au votat împotriva legii bugetului pe 2015, dar şi împotriva legii bugetului asigurărilor sociale de stat.

Deputatul PDL Andreea Paul a susţinut că guvernul Ponta nu vine cu soluţii adevărate pentru ţară.

"Cetăţenii ne cer să analizăm profund perspectivele României de mâine. Fără să facă această analiză, guvernul PSD propune cel mai cârpit buget de după '89.

"Avem un buget de salvare a unui partid şi a unui personaj politic: salvarea PSD şi a lui Victor Ponta", a declarat Andreea Paul.

Liberalii au anunţat că vor contesta bugetul de stat la Curtea Costituţională, iar pentru modul în care a fost conceput bugetul asigurărilor sociale pentru anul viitor solicită demisia ministrului muncii, Rovana Plumb. 


Etichete bugetul de statParlamentVictor PontaCCRopoziţiePSDPNLPDLAndreea PaulasigurărieconomiesubvenţiipensiiTVA

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live