Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Miercuri, 30 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Lancuzov

21 Mai 2018
Vizualizari: 894
Comentează add

Taximetria mascată, adică transportul de persoane contra cost fără autorizaţie va putea fi sancţionată de poliţişti. Sunt vizaţi şoferii care folosesc aplicaţiile UBER sau TAXIFY.

Legea taximetriei modificată prin OUG

alex-lancuzov

 

Ministerul Dezvoltării modifică prin ordonanţă de urgenţă Legea taximetriei. Motivele: evaziune fiscală şi imposibilitatea de a sancţiona taximetria ilegală.

Astfel, taximetria mascată, adică transportul de persoane contra cost fără autorizaţie va putea fi sancţionată de poliţişti. În prezent, şoferii care folosesc unele aplicaţii sau servicii tip UBER şi TAXIFY şi care efectuează transport de persoane fără licenţă nu pot fi amendaţi, pentru că legea prevede ca abaterea să fie constatată în mod repetat.

Transportatorii autorizaţi susţin că prin aceste aplicaţii se face concurenţă neloială, pentru că ei plătesc numeroase taxe şi sunt supuşi la controale stricte, în timp ce şoferii de tip UBER care fac taximetrie nu pot fi verificaţi în trafic.

"Am avut din 2016 fel şi fel de proteste pentru această ordonanţă de urgenţă, în care nu cerem bani, nu cerem facilitaţi fiscale, cerem o simplă reglementare, să fie scoase nişte sintagme, în mod repetat, în special din Legea 38/2003, în aşa fel încât cei de la Poliţia Rutieră şi organele abilitate ale statului să poată să îşi facă datoria în trafic. În primul rând, taximetria este fiscalizată, avem case fiscale, avem metrologia anuală, ITP la şase luni, avem şoferi angajaţi cu cărţi de muncă, atestate de şoferi, avem asigurare RCA de două, de trei ori mai scumpă, pentru că este făcută pentru taxi", susţine Vasile Ştefănescu, preşedintele Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi.  

 

Etichete UBERTAXIFYLEGEordonanţăVasile ŞtefănescuConfederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţitaxi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live