Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Luni, 25 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian, corespondent RRA în Spania

12 Septembrie 2017
Vizualizari: 1075
Comentează add

Este cea de-a doua lege menită să asigure independenţa Cataloniei suspendată de CC a Spaniei

Legea statului Catalan suspendată de Curtea Constituţională a Spaniei

annamaria-damian-corespondent-rra-in-spania

Parlamentul Catalan care a votat organizarea referendumului pentru separarea de Spania

Curtea Constituţională a Spaniei a suspendat a doua lege aprobată de parlamentul catalan care oferea un cadru legal pentru crearea unui stat independent. Corespondentul RRA la Madrid Annamaria Damian relatează că instanţa a suspendat legea de creare a republicii Catalonia.

Aceasta prevedea că, dacă majoritatea se pronunţă pentru independenţă la referendumul de la 1 octombrie, regiunea devine independentă şi primeşte statutul de republică. Decizia vine după ce ieri, cu ocazia zilei regiunii, sute de mii de catalani au cerut să fie lăsaţi să se exprime la urne.

Tot astăzi, Curtea Constituţională a suspendat şi legea de înfiintare a instituţiei fiscului catalan, care urmărea să gestioneze toate impozitele contribuabililor din Catalonia în cazul unui succes al proiectului de independenţă.

Liderii secesionişti au îndemnat la nesupunere faţă de deciziile tribunalelor spaniole şi se declară hotărâţi să continue demersurile pentru organizarea referendumului la 1 octombrie.

Pe de altă parte, o agenţie de rating avertizează că independenţa catalană ar putea avea consecinţe negative asupra fluxului de credit în Spania, deoarece ar slăbi economia ţării.

Catalonia contribuie cu peste 18% la produsul intern brut şi împreună cu Madridul şi cu Ţara Bascilor sunt din punct de vedere economic cele mai puternice comunităţi autonome ale Spaniei.


Etichete Curtea Constituţională a Spanieilege suspendatăreferendumul de independenţă Catalonia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live