Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Sâmbătă, 16 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Moţatu

6 Februarie 2018
Vizualizari: 837
Comentează add

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a spus că în privinţa angajaţilor cu normă redusă se va încerca întregirea normei la 8 ore, guvernul urmând să dea o ordonanţă de urgenţă.

Legea salarizării vizează echilibrarea sistemului bugetar de salarizare

sorin-motatu

  Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu Foto: Cătălin Radu

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat că scopul Legii salarizării, adoptate anul trecut, a fost acela de a echilibra sistemul bugetar de salarizare, deoarece existau disfuncţionalităţi majore, în sensul că pentru aceleaşi funcţii şi atribuţii funcţionarii din instituţiile statului aveau salarii diferite.

Legea respectă un principiu de bază respectat la nivel european : la muncă egală salarii egale, iar sporurile au fost plafonate pentru că în multe cazuri acestea depăşeau salariul de bază, a mai spus Lia Olguţa Vasilescu, după ce sindicatele au acuzat scăderi semnificative de salarii în mai multe domenii. 

Lia Olguţa Vasilescu a mai spus că în privinţa angajaţilor cu normă redusă se va încerca întregirea normei la 8 ore, guvernul urmând să dea o ordonanţă de urgenţă în acest sens. 


Etichete Lia Olguţa VasilescubanisalariiCAScontribuţiibugetarnetbrutfluturaş

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live