Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Miercuri, 14 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

13 Februarie 2021
Vizualizari: 272
Comentează add

Într-o conferinţă de presă, şeful Executivului a precizat că nu va susţine acele sporuri care nu sunt acordate pe criterii de performanţă.

Legea salarizării unitare „va fi modificată în acest an”

radiojurnal

Foto: Wikipedia.org

Legea salarizării unitare va fi modificată în acest an, a anunţat premierul Florin Cîţu. Într-o conferinţă de presă, şeful Executivului a precizat că nu va susţine acele sporuri care nu sunt acordate pe criterii de performanţă.

Premierul a amintit că au fost păstrate pentru acest an cheltuielile cu salariile personalului la nivelul lui decembrie 2020, iar operatorii economici au timp până la jumătatea anului să înceapă reformele.

Florin Cîţu: Am păstrat cheltuielile cu salariul personalul la nivelul lui decembrie 2020. Deci, nu facem niciun rabat la acest lucru, la asistenţă socială, bineînţeles, pensiile care au crescut anul trecut şi alocațiile sunt incluse acolo, sunt 10 miliarde de lei la buget în plus din aceste cheltuieli. Anul acesta refacem Legea salarizării unitare şi pornim de acolo. Eu nu sunt de acord, nu am fost de acord cu acea lege, nu am votat-o în Parlamentul României, nu sunt de acord să susţin aberațiile pe care le-au votat cei de la PSD în Parlamentul României și s-a văzut clar că au dus România într-o direcție greșită și au șubrezit stabilitatea fiscală a României. Nu mai spun de ce analize primeam de la agenţiile de rating, respectiv, referitoare la Legea pensiilor sau Legea salarizării, că nu sunt sustenabile, că România poate să intre în incapacitate de plată şi aşa mai departe. În momentul în care am oprit acel dezmăţ, aţi văzut cum s-a schimbat tonul acestor agenţii de rating.

Premierul Florin Cîţu a mai spus că Parlamentul va abroga legile privind salarizarea adoptate de PSD anul trecut.


Etichete (ii)salarizareunitara

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live