Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECŢIA DE MUZICĂ. SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Marţi, 16 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Obrejan

19 Octombrie 2015
Vizualizari: 2638
Comentează add

Liderul social-democrat Liviu Dragnea a dat o serie de indicii în legătură cu discutarea Legii salarizării în cadrul unei recente emisiuni televizate.

Legea salarizării ar putea ajunge miercuri pe masa guvernului

petruta-obrejan

Şedinţă de guvern. Foto: gov.ro.

Proiectul noii legi a salarizării ar urma să ajungă pe masa guvernului în şedinţa de miercuri.

Acesta prevede că un profesor universitar ar putea câştiga chiar şi peste 9.500 de lei, în timp ce un medic ar putea să obţină peste 7.000.

Pe de altă parte, toate salariile mici vor creşte cu procente cuprinse între 20 şi 70%.

În plus, odată cu creşterea salariilor şi punctele de pensie se vor mări.

Liderul social-democrat Liviu Dragnea a dat o serie de indicii în legătură cu discutarea Legii salarizării în cadrul unei recente emisiuni televizate.

"Teoretic, luni trebuie să vină cu proiectul de lege să-l prezinte, întâi în partid, după care în coaliţie, după care merge în guvern şi în parlament. Dar este o lege aşteptată de toată lumea; şi, pentru această lege, eu solicit un dialog, pentru că este o lege a salarizării care trebuie să dureze în timp, trebuie să dureze pe mai mulţi ani. Dacă ceilalţi din opoziţie nu vor fi de acord şi nu vor dori să participe la o discuţie, dezbatere din parlament, unde sunt obligaţi să participe, să nu ne trezim, repet, dacă vor veni la guvernare că schimbă grila de salarizare. Şi dacă nu vor participa, mai avem tot timpul varianta B, în care mergem mai departe, aşa cum am făcut şi la votul prin corespondenţă", a spus preşedintele PSD.

Se dorea finalizarea acestui important proiect până pe 15 octombrie, întrucât, spunea ministrul muncii, Rovana Plumb, trebuie să fie dezbătut pe larg în parlament pentru a putea fi adoptat şi trimis spre promulgare până la sfârşitul acestui an, conform angajamentelor guvernului.

Ministrul muncii spunea că prin acest proiect de lege numărul claselor de salarizare din sistemul bugetar ar urma să fie redus de la 111 la 5.

Se mai intenţionează corelarea remuneraţiei cu nivelul studiilor şi includerea unor componente motivaţionale în salariu.

Pe de altă parte, premierul Victor Ponta spunea că nu ar fi exclus ca dezbaterea şi adoptarea acestui proiect din parlament să depăşească actuala sesiune parlamentară, caz în care legea ar putea intra chiar şi în prima parte a anului 2016, dar cu cel puţin şase luni înaintea alegerilor parlamentare.

Mai mult, şeful executivului spunea că orice creştere salarială trebuie să fie sustenabilă pentru a nu se mări acum şi tăia ulterior.

Tot săptămâna aceasta, guvernul ar urma să discute şi pachetul celor patru legi privind achiziţiile publice, care ar urma să fie transmis parlamentului la începutul lunii noiembrie pentru a putea intra în vigoare de la 1 ianuarie 2016.

Cele patru proiecte vizează legea achiziţiilor publice, remediile şi căile de atac, achiziţiile sectoriale şi proiectul de lege privind concesiunile.

Ministrul finanţelor, Eugen Teodorvici, spunea că prin finalizarea acestor legi se reformează sistemul achiziţiilor publice, care devine mai clar şi coerent. 


Etichete legea salarizării personalului bugetarşedinţă de guvernVictor Pontaclase de salarizareRovana PlumbEugen TeodoroviciLiviu Dragnea

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live