Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: La minut Miercuri, 11 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Amalia Bojescu

26 Septembrie 2017
Vizualizari: 621
Comentează add

Senatorii PNL şi USR consideră că legea nu trebuia amânată pentru că reglementează o realitate îngrijorătoare pentru România

Legea risipei alimentare amânată cu aproape un an

amalia-bojescu

  Senatul României foto: arhivă

La Bucureşti, Senatul a decis să amâne până în vara anului viitor intrarea în vigoare a legii risipei alimentare, ce urma să ajute familiile care nu aveau bani pentru mâncare. Legea ar fi trebuit să se aplice din decembrie, după ce a fost suspendată mai multe luni.

Acum s-a decis, din nou, amânarea ei. Reporterul RRA Amalia Bojescu relatează că propunerea de suspendare aplicării legii privind diminuarea risipei alimentare venite din partea Comisiei pentru agricultură a fost criticată de USR şi PNL.

Senatorii celor două partide spuneau că nu înţeleg de ce aplicarea legii trebuie amânată în condiţiile în care actul normativ încearcă să reglementeze o realitate îngrijorătoare pentru România.

Senatorul PNL Alexandru Pereş: "Guvernul PSD - ALDE doreşte aruncarea unui act normativ în uitare fără să facă niciun efort suplimentar de a îmbunătăţi conţinutul legii. Legea nu face parte din programul de guvernare, deşi obligă Ministerul Agriculturii să ia măsuri necesare pentru a opri risipa de produse alimentare."

În replică, preşedintele Comisiei pentru agricultură, senatorul PSD Doina Silistru, a explicat că legea este complexă şi nu poate fi aplicată în forma actuală, fiind necesară amendarea unor articole.

Doina Silistru: "Până la data la care a fost prelungit termenul eu sunt convinsă că noi, prin Parlament, vom scoate o modificare a legii îmbunătăţită şi care să satisfacă toate cerinţele."

Parlamentul European a recomandat statelor membre ale Uniunii Europene reducerea pierderilor de alimente cu 50% până în anul 2030, raportat la anul 2014. Senatul este prima cameră sesizată.


Etichete amânarea legii risipei alimentareSenatcomisia pentru agriculturăUSRPNL

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live