Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Luni, 25 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

12 Ianuarie 2018
Vizualizari: 421
Comentează add

Forma finală a legii privind transplantul uman va fi analizată şi discutată cu asociaţiile de pacienţi, înainte de a fi trimisă Parlamentului spre adoptare.

Legea privind transplantul uman, în dezbatere

florin-lepadatu

 

Forma finală a legii privind transplantul uman va fi analizată şi discutată cu asociaţiile de pacienţi, înainte de a fi trimisă Parlamentului spre adoptare, a dat asigurări ministrul sănătăţii, Florian Bodog.

El s-a întâlnit, joi, cu reprezentanţii pacienţilor care au suferit operaţii de transplant.

Aceştia au propus 40 de modificări şi completări la proiectul aflat în dezbatere publică.

Pacienţii cer, astfel, mai multă transparenţă în selectarea celor care beneficiază de astfel de intervenţii, după cum ne-a declarat preşedintele Asociaţiei Transplantaţilor din România, Gheorghe Tache: "Vrem şi noi să ştim lunar că pe site-ul propriu al Agenţiei Naţionale o să avem date statistice pe fiecare centru, câţi beneficiari de transplant sunt în viaţă, câţi au decedat, câţi sunt înscrişi pe listele de transplant, pe diferite tipuri de operaţiuni specifice, şi, de asemenea, numărul de intervenţii chirurgicale efectuate şi durata vieţii supravieţuirii".

Pacienţii cred că trebuie încheiat un acord lărgit cu Forul European de Transplant pentru a creşte şansele bolnavilor, a transmis reporterul Radio România Actualităţi, Marilena Frâncu.


Etichete TransplantFlorian Bodog

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live