Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END Sâmbătă, 11 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Paul Poteraşi

22 Decembrie 2012
Vizualizari: 1114
Comentează add

Actul normativ permite judecarea francezilor care comit acte de terorism în străinătate sau a celor care pleacă în străinătate pentru a se antrena pentru jihad.

Legea privind securitatea şi terorismul, promulgată în Franţa

paul-poterasi

Agent mascat din forţele speciale ale poliţiei franceze, RAID. Foto: Reuters.

Legea privind securitatea şi terorismul a fost promulgată vineri de preşedintele Francois Hollande şi publicată sâmbătă în Monitorul Oficial, informează France Presse.

Actul normativ permite judecarea francezilor care comit acte de terorism în străinătate sau a celor care pleacă în străinătate pentru a se antrena pentru jihad.

Legea mai arată că un francez plecat să se antreneze într-o tabără, chiar dacă nu a comis niciun act condamnabil în Franţa, chiar dacă nu a crescut pe teritoriul francez, va putea fi urmărit penal pentru asociere cu criminali având legătură cu o organizaţie teroristă, delict pedepsit cu 10 ani de închisoare şi amendă de 225.000 de euro.

Legea prevede prelungirea dispoziţiilor temporare ale legii din 23 ianuarie 2006, permiţând în special monitorizarea datelor de telefonie şi internet.

Textul, adoptat prin larg consens de parlament

Textul a fost adoptat prin larg consens de parlament la 12 decembrie.

În timpul intervenţiilor lor, deputaţii şi senatorii s-au referit la Mohamed Merah, care a ucis în numele jihadului trei paraşutişti, apoi trei copii şi un profesor evreu între 11 şi 19 martie la Toulouse şi Montauban.

Mohamed Merah a fost împuşcat de poliţie la 22 martie.

Atacatorul, care era cunoscut serviciilor de informaţii franceze din 2006 ca gravitând în jurul mişcării salafiste, a făcut mai multe călătorii în afara ţării în special în Pakistan şi Afganistan.

Serviciile de informaţii franceze apreciază că zeci de francezi au vizitat zonele tribale frontaliere între Afganistan şi Pakistan pentru a lupta sau a se antrena pentru jihad.


Etichete FranţalegeterorismsecuritateMohamed Merah

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live