Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL Duminică, 22 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Stănuţă

17 Aprilie 2017
Vizualizari: 808
Comentează add

Senatul este prima cameră sesizată, iar documentul are termen de adoptare tacită la finalul lunii.

Legea privind grațierea, din nou în atenția comisiei juridice a Senatului

alina-stanuta

Foto: senat.ro.

Proiectul de lege privind graţierea unor pedepse urmează să intre, din nou, în atenţia comisiei juridice a Senatului, peste două zile, după ce dezbaterea pe articole a fost de mai multe ori amânată.

Senatul este prima cameră sesizată, iar documentul are termen de adoptare tacită la finalul lunii.

Proiectul iniţiat de Guvern prevede, printre altele, că se graţiază în întregime pedepsele cu închisoare de până la cinci ani inclusiv, aplicată de instanţa de judecată.

Se graţiază, de asemenea, cu jumătate pedepsele cu închisoarea aplicate femeilor însărcinate.

Nu beneficiază de această msură cei care au săvârşit infracţiuni contra vieţii, vătămare corporală, fraudă prin sisteme informative sau infracţiuni de corupţie.

Guvernul care a iniţiat documentul arată în expunerea de motive că supraaglomerarea din închisorile româneşti poate conduce la aplicarea unor sancţiuni din partea CEDO.

Dezbaterea proiectului de lege a fost amânată de mai multe ori la Comisia Juridică din Senat, ultima dată săptămâna trecută.

Deşi ministrul justiţiei, Tudorel Toader, solicitase în martie o amânare cu trei săptămâni pentru a depune un pachet complementar măsurii de graţiere, secretarul de stat din minister a precizat, săptămâna trecută, că pachetul de legi nu a putut fi prezentat deoarece se află în procedură de avizare şi urmează să fie supus aprobării Guvernului.

Documentul are termen de adoptare tacită 25 aprilie, în forma iniţială, dar este posibil ca senatorii jurişti să solicite conducerii Senatului prelungirea acestui termen, având în vedere că sunt depuse mai mult de 30 de amendamente care trebuie dezbătute.


Etichete senatgratierea

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live