Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Vineri, 22 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

24 Mai 2017
Vizualizari: 766
Comentează add

Funcţiile de preşedinte al consiliului de administraţie şi cea de director general din societăţile publice de radio şi televiziune vor fi separate.

Legea privind funcţionarea SRR şi SRTv va fi modificată

-

Foto: Arhivă.

Funcţiile de preşedinte al consiliului de administraţie şi cea de director general din societăţile publice de radio şi televiziune vor fi separate, potrivit propunerii legislative de modificare a legii 41 de funcţionare şi organizare a televiziunii şi radioului publice adoptate miercuri.

Cu şapte voturi pentru, unul împotrivă şi o abţinere, senatorii din comisia pentru cultură au înaintat un raport favorabil cu amendamente asupra documentului.

Şeful comisiei pentru cultură, senatorul social democrat Lucian Romaşcanu, consideră că, prin modificările aduse legii 41, cele două instituţii vor putea avea un management performant.

Totodată, au fost clarificate problemele de finanţare ale celor două instituţii după eliminarea taxei radio-tv, mai spune Lucian Romaşcanu.

El a adăugat că pentru ocuparea funcţiei de director general din radioul şi din televiziunea publice se va organiza o selecţie de proiecte manageriale pentru un mandat de patru ani.

Documentul aprobat miercuri va intra la vot în plenul Senatului, care este for decizional.


Etichete SRRSRTvlegea 41preşedinte al consiliului de administraţiedirector generalseparareSenatşeful comisiei pentru culturăLucian Romaşcanu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live