Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Marţi, 19 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

12 Ianuarie 2017
Vizualizari: 556
Comentează add

Curtea Constituţională a respins azi în unanimitate sesizarea cu privire la Legea de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe pe timpul vacanţei parlamentare.

Legea privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe, constituţională

radiojurnal

Preşedintele Curţii Constituţionale, Valer Dorneanu.

Curtea Constituţională a respins azi în unanimitate sesizarea formulată de PNL, USR şi PMP cu privire la Legea de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe pe timpul vacanţei parlamentare.

Preşedintele Curţii, Valer Dorneanu, a explicat că obiecţiile legate de respectarea Regulamentului Camerei Deputaţilor, care a adoptat legea săptămâna trecută, nu ţin de instanţa constituţională, iar în privinţa criticilor Opoziţiei cu privire la faptului că legea nu ar conţine prevederi clare legate de restricţiile prevăzute în legea fundamentală, referitoare la domeniul legilor organice, s-a stabilit că reclamaţia este neîntemeiată.

Valer Dorneanu: Din cuprinsul proiectului de lege nu rezultă că s-ar dori abordarea unor asemenea chestiuni sau mai ales că Guvernul nu va ţine cont de interdicţia constituţională de a aborda domeniul legilor organice. Dacă Guvernul va încălca spiritul Constituţiei, ordonanţa respectivă poate fi declarată neconstituţională pe acel domeniu.


Etichete Curtea ConstituţionalăValer DorneanuLegea de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţevacanţă parlamentară

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live