Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Joi, 02 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

28 Martie 2017
Vizualizari: 637
Comentează add

Preşedintele Comisiei Juridice Şerban Nicolae, a explicat că nu are rost ca Senatul să se grăbească înainte a afla o opinie de la CSM şi Ministerul Justiţiei

Legea preşedintelui Senatului amânată de comisia juridică

radiojurnal

 Şerban Nicolae, preşedintele Comisiei Juridice din Senat Foto: Arhivă

Senatorii din Comisia Juridică au amânat, din nou, astăzi, proiectul de lege al preşedintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

El propune ca CSM să fie cel care numeşte conducerea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, procurorul general şi şefii DNA şi DIICOT. În prezent, numirile sunt făcute de preşedintele României, la propunerea ministrului Justiţiei.

Preşedintele Comisiei Juridice din Senat, social-democratul, Şerban Nicolae: "Am solicitat de la Consiliul Superior al Magistraturii un punct de vedere în legătură cu această chestiune şi de la Ministerul Justiţiei.

Vom vedea ce este de făcut, dar asta nu înseamnă să ne grăbim cu o legiferare care ar putea să intre în contradicţie cu ceea ce se lucrează deja la Ministerul Justiţiei şi este în dezbatere şi la Consiliul Superior al Magistraturii.

De aceea am spus că nu are rost să ne grăbim, nici să dăm o soluţie de respingere ca ulterior eventual să ne însuşim punctul de vedere al iniţiatorului de la această propunere, nici să dăm un raport de admitere ca ulterior să nu-l mai susţinem, odată când va veni întregul pachet."


Etichete Comisia Juridică a SenatuluiCălin Popescu TăriceanuCSMpreşedintele Românieinumirea procurorilor şefi şi a conducerii ÎCCJ

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live