Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Joi, 09 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Purcaru

17 Martie 2015
Vizualizari: 1632
Comentează add

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a reluat, astăzi, dezbaterile pe articole asupra proiectului de lege privind insolvenţa persoanelor fizice.

Legea insolvenţei personale, din nou în Camera Deputaţilor

catalin-purcaru

Foto: Arhivă.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a reluat, astăzi, dezbaterile pe articole asupra proiectului de lege privind insolvenţa persoanelor fizice.

Potrivit documentului, un debitor de bună credinţă poate solicita intrarea în insolvenţă după 90 de zile de la data la care nu îşi mai poate plăti datoriile.

Iniţiatorul actului normativ, deputatul PSD Ana Birchal, spune că un debitor va avea la dispoziţie trei variante de insolvenţă.

"Insolvenţa pe baza unui plan de rambursare întins pe cinci ani de zile cu posibilitatea prelungirii a încă unui an de zile. A doua formă, să poată să meargă în faţa instanţei de judecată solicitând procedura de lichidare.

"În situaţia în care ştie sigur că nu mai are nicio posibilitate de redresare financiară îşi declară insolvenţa în faţa instanţei prin lichidare şi, atenţie, poate să solicite acea iertare de datorii reziduale, înseamnă pentru anumite datorii viitoare. O a treia formă este o procedură simplificată accelerată în cazul unui debitor care nu are nici un fel de bun", a spus Ana Birchal.

Proiectul de lege privind insolvenţa persoanelor fizice a trecut de Senat, iar Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz.


Etichete Comisie juridicădezbaterilegeinsolvenţăpersoane fizicePSDAna BirchallamendamentSenatfaliment

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live