Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Vineri, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Stănuţă

21 Octombrie 2019
Vizualizari: 857
Comentează add

Senatul a adoptat, în calitate de camera decizională, o modificare la legea educaţiei, care, printre altele, introduce definiţia violenţei psihologice, bullyingul.

Legea împotriva violenței în școli și a bullying-ului, adoptată de Senat

alina-stanuta

Foto Agerpres

Senatul a adoptat, în calitate de camera decizională, o modificare la legea educaţiei, care, printre altele, introduce definiţia violenţei psihologice, bullyingul.

Fenomenul este destul de răspândit în şcoli şi pentru aceasta se înfiinţează compartimente de consiliere parentală pentru familiile elevilor care au săvărşit acte de violenţă psihologică şi consiliere pentru elevi, astfel încât cei implicaţi să poate beneficia de evaluare şi asistenţă psihologică de specialitate. Senatorul PSD Titus Corlăţean a salutat votul dat de Senat.


Titus Corlăţean: E pentru prima oară când în legislația românească avem definiția bullying-ului, acea acțiune de violență psihică, fizică, verbală, care se manifestă în comunități, în special în școli, cu intenție și care determină acțiuni care au consecințe extrem de negative. E vorba de atingerea demnității, de atitudini umilitoare, ofensatoare ș.a.m.d.. Care va fi fiind viitorul guvern, are acum baza și o definiție legislativă pentru a realiza un plan național pentru contracararea bullying-ului și sunt chestiuni care privesc cadrele didactice și colectivele de elevi.


Realizator: Documentul va fi înaintat acum către preşedintele României spre promulgare, transmite redactorul RRA Alina Stănuţă


Etichete Legea împotriva violenței în școli și a bullying-uluiadoptatăSenatpsdtitus corlatean

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live