Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Luni, 15 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

29 Septembrie 2017
Vizualizari: 1002
Comentează add

Potrivit autorităţilor de la Budapesta, noua Lege a educaţiei din Ucraina îngrădeşte drepturile minorităţilor şi influenţează negativ relaţiile dintre Ungaria şi Ucraina.

Legea educaţiei din Ucraina şi relaţiile Kiev-Budapesta

Ambasadorul Ungariei în Ucraina, Ernő Keskeny, a declarat pentru agenţia Ukrainski Novini că mizează pe o soluţionare pozitivă a situaţiei legate de noua lege ucraineană a educaţiei, care, în opinia minorităţii maghiare şi a Budapestei, îngrădeşte dreptul minorităţilor la educaţie în limba maternă.  "După cum puteţi observa în presă, nu trecem prin cea mai uşoară perioadă în relaţiile maghiaro-ucrainene, iar eu sper că vom supravieţui acestei etape şi vom putea găsi o soluţie comună pentru aspectele problematice care fac obiectul disputelor" - a afirmat ambasadorul potrivit Rador.

Anterior, Ungaria a anunţat oficial că va bloca orice iniţiativă menită să apropie Ucraina de UE, ca urmare a promulgării legii educaţiei de către preşedintele ucrainean Petro Poroşenko.

Reamintim că Ungaria a avertizat Ucraina că va bloca toate iniţiativele ce i-ar fi favorabile în forurile internaţionale, după ce preşedintele Poroşenko a promulgat documentul.

Ministrul ungar de externe a declarat că Petro Poroşenko poate să uite de acum ideea unei Ucraine europene.

Ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto, a declarat astăzi că Ungaria va bloca în UE toate demersurile care ar reprezenta în cadrul programul Parteneriatului estic noi progrese pentru Ucraina în procesul de integrare europeană.

"Garantăm că toate acestea vor fi dureroase pentru Ucraina pe viitor", a afirmat Peter Szijjarto, adăugând că este o ruşine promulgarea de către preşedintele ucrainean a noii legi a educaţiei.


Etichete Legea educatiei UcrainaRelatii Budapesta Kievdrepturi minoritati Ucraina

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live